Home Lifestyle Body Dancing queens, unite: met deze ‘Mamma Mia!’-work-out werk je je met plezier...

Dancing queens, unite: met deze ‘Mamma Mia!’-work-out werk je je met plezier in het zweet

Dankzij YouTuber en fitnessmaniak Emily Thorne train je maar liefst 25 minuten (!) lang op de allergrootste hits van ABBA.

Mamma Mia work out
© Universal Studios

Het aantal keer dat we in de keuken, badkamer en – voordat de coronacrisis losbarstte – op feestjes dansten op de aanstekelijke nummers van ‘Mamma Mia!’ kunnen we allang niet meer op twee handen tellen. En voor alle trouwe dancing queens out there hebben we nu fantastisch nieuws, want sinds kort kan je niet alleen meekwelen met Donna en Sophie, maar ook elke mogelijke spier in je lichaam op de proef stellen terwijl je naar de soundtrack luistert.

Eerlijk is eerlijk: 12 jaar na de release van ‘Mamma Mia!’ laten we de soundtrack nog steeds minstens een keer per week loeihard door onze boxen knallen. En hoewel we ook dan de beentjes stevig durven los te gooien, is een beetje professionele dansbegeleiding altijd welkom. En dat is YouTuber en fitnessmaniak Emily Thorne (aka emkfit) niet ontgaan, want ze publiceerde eerder deze maand een video waarin ze een 25 minuten (!) lange work-out deelt die volledig geïnspireerd is op de grootste hits van ABBA, inclusief ‘Dancing Queen’.

One Direction en Britney Spears

De intensieve training begint met een opwarming op het rustige ‘Lay All Your Love on Me’ en gaat over in nummers als het opzwepende ‘Gimme Gimme’ en het aanstekelijke ‘Take a Chance on Me’. Ze focust zich tijdens de training vooral op het onderlichaam en combineert oefeningen als squats en lunges met armoefeningen die zowel leuk als vermoeiend zijn. En geloof het of niet, maar je waant je dankzij haar video en dansmoves in no time in de eerste de beste discotheek. Er bestaat volgens ons dan ook geen betere remedie tegen dat bankhangen!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Na 25 minuten nog niet helemaal uitgeput? Emily publiceerde ook al een work-out op de populairste deuntjes van – oh, nostalgie – One Direction, Britney Spears en zelfs de film ‘Shrek’. Onze favoriet blijft toch de ‘Mamma Mia!’-versie, want het is ook de perfecte voorbereiding op die langverwachte derde film die er misschien wel – fingers crossed!! – zit aan te komen.

Meer work-outs: