Home Lifestyle Film Actrice Lynn Cohen uit ‘Sex and the City’ op 86-jarige leeftijd overleden

Actrice Lynn Cohen uit ‘Sex and the City’ op 86-jarige leeftijd overleden

Cohen vertolkte jarenlang de rol van Miranda's Oekraïense huishoudhulp en nanny Magda in 'Sex and the City'.

Sex and the City
© Getty Images / PHOTO NEWS

Triest nieuws uit de film- en televisiewereld. Op vrijdag 14 februari overleed op 86-jarige leeftijd de Amerikaanse actrice Lynn Cohen. Cohen vertolkte jarenlang de rol van Magda, de Oekraïense huishoudhulp en nanny van advocate Miranda in ‘Sex and the City’.

Ze heeft meer dan 100 credits op haar naam staan volgens de Internet Movie Database (IMDb), maar Lynn Cohens bekendste rol is ongetwijfeld die van Magda, de bemoeizuchtige maar toch aimabele huishoudhulp van advocate Miranda (Cynthia Nixon) in ‘Sex and the City’.

Cohens personage van Oekraïense afkomst werd voor het eerst geïntroduceerd in de aflevering ‘Attack of the Five Foot Ten Woman’ in het derde seizoen van de succesreeks. Later werd Magda niet alleen Miranda’s huishoudhulp, maar ook nanny van Brady (Joseph Pupo), haar zoontje met echtgenoot Steve (David Eigenberg). Ook in beide ‘Sex and the City’-films dook Magda op.

Magda en meer

Cohen werd geboren in Kansas City (Missouri) op 10 augustus 1933 en begon in de jaren 70 als theateractrice, maar maakte vanaf de jaren 80 ook naam in de film- en televisiewereld.

Zo speelde ze naast Magda in ‘Sex and the City’ een rechter in ‘Law & Order’, vrijwilliger Mags in de ‘The Hunger Games’-franchise en Israëlisch premier Golda Meir in het waargebeurde ‘Munich’. Verder had ze kleinere rollen in verschillende tv-series, waaronder ‘Damages’, ‘The Affair’, ‘The Marvelous Mrs. Maisel’ en ‘Master of None’.

De Joodse Cohen laat een echtgenoot en een kind na.

Links: Cohen samen met David Eigenberg op de première van ‘Sex and the City: The Movie’ in New York in 2008; rechts: Cohen op de set van ‘Sex and the City: The Movie’ samen met Cynthia Nixon en Joseph Pupo in New York in 2007.

Nog meer tv-nieuws: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.