Home Lifestyle LOL: je raadt nooit waarvoor de vibrator oorspronkelijk was uitgevonden
ADVERTENTIE

LOL: je raadt nooit waarvoor de vibrator oorspronkelijk was uitgevonden

Wist jij dit al?

Geloof het of niet, maar de vibrator was niet gemaakt om te gebruiken op de manier die wij tegenwoordig kennen. Ons favoriete speeltje was oorspronkelijk een medisch toestel om vrouwen met hysterie te behandelen.

ADVERTENTIE

De vibrator bestaat al sinds 1869. Uitgevonden door de Amerikaanse arts George Taylor diende het als een medisch apparaat om hysterische vrouwen te helpen.

Sisters GIFs - Find & Share on GIPHY

Het door stoom aangedreven toestel werd door artsen gebruikt om een vrouw te masseren tot ze een orgasme kreeg. In die tijd werd het niet gezien als een seksuele handeling, maar louter als een medische behandeling.

Later evolueerde de vibrator naar een huishoudtoestel voor vrouwen, totdat het in 1920 steeds vaker voorkwam in pornografische films. Door die negatieve connotatie kwam er een ‘taboe’ te liggen op vibrators.

Big Brother GIFs - Find & Share on GIPHY

Gelukkig maakte de seksuele revolutie van de jaren zeventig korte metten met de slechte reputatie van de vibrator. Tegenwoordig bestaan vibrators in alle vormen en maten, en hebben we er bijna allemaal wel eentje in ons nachtkastje liggen.

En dat is in het kort de geschiedenis van de vibrator! Hier hebben we even hysterisch hard om moeten lachen (pun intended).

Bron: SheKnows

Lees ook:

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.