Home Lifestyle AHA: dit leidt een lichaamstaalexperte af uit de gedragingen van de ‘Temptation...

AHA: dit leidt een lichaamstaalexperte af uit de gedragingen van de ‘Temptation Island’-koppels

Hoe denkt Kevin écht over zijn vriendin Megan? En voelden de mannen zich toch niet een tikkeltje bedreigd door de vrijgezellen?

© VIJF

Wij lieten lichaamstaalexperte Dana Ketels de eerste aflevering van het tiende ‘Temptation Island’-seizoen analyseren. En we kwamen heel wat interessante dingen te weten…

Gisteravond, net na de eerste dubbelaflevering van het tiende ‘Temptation Island’-seizoen, was lichaamstaalexperte Dana Ketels te gast in onze Temptation Live-zetel. Zij vertelde ons wat ze had kunnen afleiden uit de gedragingen van de koppels. Want ja, een beeld zegt vaak véél meer dan duizend woorden.

De trekjes en aanrakingen die Dana wist te ontwaren, zijn gedragingen die wij vanuit onze luie zetel niet meteen opmerken. Dankzij Dana leerden we heel wat interessante dingen bij.

Minachting bij Kevin tegenover zijn vriendin Megan

Dana merkte bij de kennismaking met de ‘Temptation Island’-kandidaten twee belangrijke negatieve emoties op in het gezicht van Megans vriend Kevin: minachting (links) en boosheid (rechts). Onderzoek heeft bewezen dat als er minachting – dat de een met andere woorden neerkijkt op de ander – is te zien is in gesprekken tussen koppels, dat er 90% kans is dat ze de relatie niet overleven.

Aanraking van Mezdi bij Laetitia

Daniëlles vriend Mezdi kiest er bewust voor om verleidster Laetitia aan te raken. Hij had dat absoluut niet moeten doen. Op zich is zo’n aanraking niets wereldschokkends, maar het is wel interessant om te weten dat een aanraking aan armen of benen intiemer wordt, des te hoger je aangeraakt wordt. Een aanraking aan de hand is minder intiem dan aan de bovenarm.

Kussen in de nek van Laetitia bij Mezdi

Laetitia kust Mezdi in de nek. Hij onderneemt geen enkele poging om haar weg te duwen. Hij houdt haar zelfs vast. Interessant om te weten: kussen in de nek als dame is niet per se een goede keuze. 90% van de dames wordt heel graag gekust in de nek, maar dat is heel anders bij mannen. Slechts 10% van de mannen heeft dit graag. Mannen worden liever frontaal benaderd.

Bange reacties van Kevin en Mezdi bij de vrijgezelle mannen

Kevin doet een stapje achteruit na de confrontatie met vrijgezel Joshua. Hij staat sowieso al te wiebelen, maar doet wel duidelijk een stapje achteruit. Hij voelt zich dus wel bedreigd.

Mezdi moet toch (letterlijk) even slikken wanneer Fabrizio dichterbij komt. Hij noemt Fabrizio een kleurplaat en doet alsof hij niet onder de indruk is, maar zijn lichaamstaal vertelt toch dat Mezdi zich bedreigd voelt.

Bekijk de volledige Temptation Live van na de aflevering met Ken, Lize en Dana Ketels hieronder.

Lees ook: