https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle De (on)zin van een label plakken op je relatie: ‘Het geeft structuur...

De (on)zin van een label plakken op je relatie: ‘Het geeft structuur en betekenis, ook aan elkaar’

Geen label op je relatie plakken lijkt wel een trend. Toch kan je volgens klinisch psychologe Katrien élke relatie benoemen, zonder elkaar te verstikken.

labels relatie
© Chermiti Mohamed via Unsplash

Labels plakken op een relatie, sommigen krijgen er de kriebels van terwijl anderen het net belangrijk vinden om een etiketje aan hun romance te hangen. Maar wat als jij een label wilt plakken, maar je scharrel/lief/soulmate/… niet? En waarom lijkt het anno 2021 wel een trend om geen labels te willen plakken? Klinisch psycholoog Katrien gidst je door de wondere wereld van labels.

Het zinnetje ‘we willen er geen label op plakken’ wordt vaak geassocieerd met niet serieus en/of niet exclusief zijn, maar er schuilt meer achter die keuze dan je denkt. Het is zeker niet zo dat een relatie zonder labels meteen gelijkstaat aan niet exclusief zijn, maar zo komt het voor de buitenwereld helaas wel vaak over. Hoog tijd om daar verandering in te brengen! En wel nu, want labels plakken was nog nooit zo moeilijk. ‘Momenteel is er een grote tweestrijd tussen mensen die wel een label plakken en mensen die geen label willen plakken, en daar zit de coronacrisis uiteraard voor iets tussen’, aldus klinisch psycholoog Katrien Koolen.

Wil je verder lezen?
Meld je dan aan of maak hieronder gratis een profiel aan. Zo krijg je toegang tot al onze verhalen. Veel leesplezier!
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut
& lees alle artikels van Flair!