Home Lifestyle Je kan binnenkort door én rond de Koninklijke Serres van Laken wandelen

Je kan binnenkort door én rond de Koninklijke Serres van Laken wandelen

De tickets vliegen de deur uit, dus snel reserveren is aangeraden!

Koninklijke Serres van Laken
© Jonas Denil & Alex Vasey via Unsplash

Je kan onmogelijk door of langs Brussel rijden zonder de imposante Koninklijke Serres van Laken te zien staan. En dit jaar is het weer mogelijk om ze te bezoeken. Meer zelfs, want er werd een twee kilometer lang buitenparcours uitgestippeld.

Van 13 mei tot en met 6 juni openen de Koninklijke Serres van Laken de deuren voor het grote publiek. Vorig jaar bleven de serres door de coronacrisis noodgedwongen dicht, maar dit jaar mogen ze, een maandje later dan gepland, dus wel openen. De kleine serres, die bezaaid zijn met prachtige en bijzondere bloemen, blijven dicht, omdat daar geen anderhalve meter afstand tussen de bezoekers gegarandeerd kan worden. De grote serres zal je wel kunnen binnenwandelen. Het zal trouwens ook mogelijk zijn om een buitenparcours te volgen, zodat je zowel van een binnen- als buitenbeleving kan genieten.

Verplicht reserveren

Bedoeling is dat je je bezoek start met die nieuwe twee kilometer lange wandeling door de tuinen van het Koninklijk Domein. Ook daar wandel je langs enkele eyecatchers (denk: de Japanse Toren, vijvers en zelfs een romantische rozentuin) én kan je de buitenkant van de (letterlijk!) schitterende serres bewonderen.

Na die wandeling kan je de serres betreden. Goed om te weten: in de koepelvormige Wintertuin wandel je door onder andere palmbomen en boomvarens, in de Congoserre vind je subtropische planten, de indrukwekkende Perronserre deed vroeger dienst als onthaalruimte en in de Oranjerie overwinteren oranje- en laurierbomen en camelia’s.

Wil je zelf de unieke ervaring eens beleven? Dan moet je op voorhand een tijdslot reserveren, daarna kan je rustig van je uitstap genieten. Tickets kosten € 2,50 per persoon en vliegen de deur uit, dus snel reserveren is aangeraden! Dat doe je op de website van de Koninklijke Serres van Laken.

Lees ook: