Home Lifestyle 11 kijktips om het deze week gezellig (of griezelig) te maken

11 kijktips om het deze week gezellig (of griezelig) te maken

kijktips
© Netflix/ Columbia Pictures/ Canvas

‘Zin om te zien?’ Het is de reactie die we het vaakst zien verschijnen onder artikels over leuke programma’s of nieuwe series. Want een date met je vrienden of je lief hoeft niet altijd op café, maar kan ook gewoon voor de tv. Elke maandag verzamelt onze tv-redactrice de leukste kijktips van de week, zodat je je gezellige avondjes al kan inplannen.

The Avengers

Nog nooit een film van de ‘Avengers’-franchise gezien? Dan is vanavond misschien een mooi moment om te beginnen. De eerste film in de reeks, ‘The Avengers’, was een kaskraker in 2012. In de superheldenfilm trekken onder meer Scarlett Johansson, Chris Hemsworth en Chris Evans een strak pakje aan om samen vijand Loki te verslaan.

Vanavond om 20u40 op VTM 3.

Telefacts NU: Operatie Coke

Dinsdag wordt het op VTM eerder griezelig dan gezellig met een spannende aflevering van ‘Telefacts NU’. Begin deze maand startte in Antwerpen Operatie Nachtwacht, de grootste politieactie in de stad in twintig jaar tijd. Reporter Faroek Özgünes mocht enkele nachten meelopen met de operatie die een einde moet maken aan het drugsgeweld in de stad. Faroek reisde ook af naar de Colombiaanse jungle, het startpunt van de cocaïnehandel.

Dinsdag om 21u45 op VTM.

Love Island

Op sommige dagen kan naar ‘Love Island’ kijken even boeiend zijn als kijken naar verf die droogt. Maar niet deze week. Er wordt namelijk een nieuwe element geïntroduceerd dat in de Britse versie van het realityprogramma steevast voor de meest juicy afleveringen zorgt: Casa Amor. De mannen worden enkele dagen naar een nieuwe villa gestuurd waar meerdere single dames op hen wachten. Een bende nieuwe mannen nemen hun intrek in de villa bij de achtergebleven dames. Na een paar dagen zullen de koppels, die dagenlang niets van elkaar hoorden, moeten kiezen of ze bij hun partner blijven of willen herkoppelen met een nieuwkomer. Nogal pijnlijk voor hen, maar ook zo entertainend voor liefhebbers van reality en sensatie.

Vanaf dinsdag om 21u30 op VIJF.

Laggies

In ‘Laggies’ speelt Keira Knightley een 28-jarige vrouw die niet echt volwassen wil worden. Herkenbaar much? Haar personage Megan ontmoet tiener Annika (Chloë Grace Moretz) en begint met haar op te trekken. Dit is de feelgoodfilm die je nodig hebt als je je – zoals zowat elke twintiger – weleens zorgen maakt over waar je heen gaat en waar je al zou moeten zijn.

Dinsdag om 22u40 op VTM 3.

Pano

‘Pano’ is terug! De eerste aflevering van het nieuwe seizoen gaat over mantelzorgers. Heel wat gezinnen die zorgen voor volwassenen met een handicap voelen zich aan hun lot overgelaten. Ze trekken aan de alarmbel. De budgetten voor mantelzorgers zijn veel te beperkt en de wachtlijsten en -tijden zijn ellenlang. Pano zocht een aantal wachtende mantelzorggezinnen op en onderzoekt deze schrijnende problematiek.

Woensdag om 21u20 op Eén.

Enola Holmes

Millie Bobby Brown, bekend als Eleven in ‘Stranger Things’, speelt in deze Netflixfilm het jongere zusje van de bekende detective Sherlock Holmes. Die laatste wordt gespeeld door Henry Cavill, ‘Hunger Games’-acteur Sam Claflin vertolkt de rol van de tweede broer, Mycroft Holmes. Om maar te zeggen dat het hunk-gehalte in deze film erg hoog is. Toch is het de wilde Enola die de show steelt, wanneer ze eropuit trekt om haar verdwenen moeder te zoeken.

Vanaf woensdag op Netflix.

Hillary

Canvas toont vanaf donderdag de vierdelige documentaire over Hillary Clinton, een van de meest bewonderde maar ook controversiële vrouwen van deze tijd. In de docu komen zowel Hillary zelf als haar man Bill Clinton, dochter Chelsea en oud-president Barack Obama aan het woord. Interviews worden afgewisseld met onder meer nooit eerder getoonde beelden van tijdens de verkiezingsstrijd in 2016. De docu geeft een unieke inkijk in de Amerikaanse politiek van vroeger tot nu.

Donderdag om 21u20 op Canvas.

American Horror Story

De herfst is begonnen, dus er mag gegriezeld worden! CAZ 2 komt vanaf deze week met het eerste seizoen van ‘American Horror Story’, een reeks die zo populair is dat ze ondertussen al negen seizoenen telt. Elke seizoen vertelt een op zich staand scary story. In het eerste seizoen trekt een gezin in in een bezeten huis.

Donderdag om 22u50 op CAZ 2.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Toegegeven: het vervolg op de ‘Fantastic Beasts And Where To Find Them’ stelde mij twee jaar geleden een beetje teleur. Maar dat neemt niet weg dat de film een plezier om te zien is voor iedereen die gek is op de magische wereld van J.K. Rowling. Bovendien kan je ‘m maar beter meegepikt hebben, want er zouden nog drie ‘Fantastic Beasts’-films aankomen.

Vanaf vrijdag op Netflix.

The Masked Singer

Wat was ik sceptisch over ‘The Masked Singer’. Maar wat was het leuk om vrijdag samen met vriendinnen te raden wie er onder die belachelijke pakjes zit! Ik was duidelijk niet de enige die er zo over dacht, want #TheMaskedSinger was onmiddellijk trending op Twitter. Mocht er iemand weten wie er onder dat verdomde wolvenpak zit, let me know!

Vrijdag om 20u40 op VTM.

Rough Night

Je zou ‘Rough Night’ de vrouwelijke ‘The Hangover’ kunnen noemen, maar dan zonder het grote bioscoopsucces. In deze komedie gaat een vriendinnengroep op vrijgezellenweekend. Na veel drank neemt de avond een foute wending: de vrouwen vermoorden per ongeluk de ingehuurde stripper. Van daar gaat het alleen maar bergaf. Volgens de voorspellingen wordt het zaterdag regenweer, tijd voor een girls’ night?

Zaterdag om 20u25 op VTM 2.

[td_smart_list_end]

Lees ook: