Home Lifestyle Food PRIMEUR: KFC Rotterdam serveert binnenkort een week lang alleen maar vegetarische menu’s

PRIMEUR: KFC Rotterdam serveert binnenkort een week lang alleen maar vegetarische menu’s

Veggies, unite!

© Aleks Dorohovich via Unsplash

Een avondje stappen en tussendoor even langs de drive-in van je favoriete fastfoodketen passeren? Het is een van onze grootste guilty pleasures, maar voor vegetariërs en veganisten niet altijd even evident. Zoek maar eens een hamburgertent waar er meer dan één vegetarische hamburger op het menu staat. Juist, je vindt ze nauwelijks. Gelukkig gaat KFC daar binnenkort verandering in brengen.

Of toch als het van het filiaal in Rotterdam (aan het Binnenwegplein) afhangt. Daar vervangen ze tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, van 9 tot en met 15 maart, een week lang alle vleesproducten door vegetarische opties en dat is volgens KFC een wereldprimeur. En daar stopt het niet, want de Amerikaanse fastfoodketen lanceert diezelfde week in Nederland twee gloednieuwe vegetarische maaltijden: de Chickenless Chicken Burger en de Chickenless Crispy Tenders.

Dagen Zonder Vlees

De Nationale Week Zonder Vlees werd in Nederland voor het eerst georganiseerd in 2018, en met succes! Steeds meer restaurants en warenhuizen proberen er tijdens de week de vleesconsumptie te beperken om zo de bewustmaking van de positieve impact die dat heeft op de mens, dieren én het milieu te vergroten.

Een tijdje terug werden ook in België de Dagen Zonder Vlees (DZV) georganiseerd, maar de afgelopen drie jaar kwamen er helaas geen nieuwe campagnes en nam ons land niet actief deel aan een dergelijk initiatief. Een ‘vleesvrije’ week in onze fastfoodketens zit er dan ook jammer genoeg (voorlopig toch) niet aan te komen. Wie toch zijn steentje wil bijdragen, zal richting Rotterdam moeten trekken om er van het vegetarische menu te kunnen smullen of zal gewoon zelf een heerlijk vegetarisch gerecht op tafel moeten toveren. Doen hè!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.