Home Lifestyle Boeken KERSTLIJSTJE: 11 boeken die je niet nodig hebt maar tóch onder de...

KERSTLIJSTJE: 11 boeken die je niet nodig hebt maar tóch onder de kerstboom wil vinden

boeken
© Blossom Books / Van Halewyck

Er zijn zo van die boeken die je in de winkel vastneemt en doorbladert, waarmee je meermaals luidop lacht of instemmend knikt en die je vervolgens weer teruglegt. Cadeauboeken noemen wij dat. Boeken die je niet snel voor jezelf zal kopen, maar stiekem tóch onder de kerstboom wil vinden. Wij zetten de 11 leukste exemplaren op een rijtje.

‘Pocket Cardi B wisdom’ van Hardie Grant

In dit heerlijke boekje staan rapkoningin Cardi B’s meest inspirerende quotes en wijze woorden verzameld. Van onderwerpen zoals hoe meer geld te verdienen en female empowerment tot – uiteraard – haar dochter Kulture. De voormalige stripper uit de Bronx schaamt of excuseert zich nergens voor en jij dankzij dit boek straks ook niet meer. OKURRR?!

€ 9,99 – ASOS

‘Overleven op Tinder’ van Julie Vranckx en Niet Nu Laura (aka Laura Janssens)

In tegenstelling tot wat romantische films ons beloven, is het niet zo makkelijk om de liefde van je leven tegen het lijf te lopen in de supermarkt. Dus begeven singles zich vol goede moed in de onlinedatingjungle: Tinder. Maar hoe pak je dat het best aan? Wat doe je wanneer je eenmaal je match hebt gevonden? Na het lezen van dit boek met de nodige tips and tricks, geschreven door voormalig Flairredactrice Julie Vranckx en geïllustreerd door Niet Nu Laura (aka Laura Janssens), zal online daten geen geheimen meer kennen voor jou.

€ 17,50 – Bol.com

‘Je hoort wat in een klaslokaal’ van Arno Van de Velde

Van toetsen met een nietje tot de eeuwige strijd met het ‘smaartbord’, van fantoomluizen in de leraarskamer tot de levenswijsheden van de Kevin (K-Style voor de vrienden). Als geen ander vat Arno Van de Velde het leven voor de klas samen in deze bundeling hilarische en herkenbare cartoons. What happens in het klaslokaal, vind je in dit boek!

€ 15 – Bol.com

‘Rude puzzle book’ van Richard Cox

In dit absurde boek – mét aubergine op de cover – vind je sexy sudoku’s, kinky kruiswoordraadsels en provocatieve puzzels. Misschien niet meteen een cadeautje om aan je oma te vragen, maar lachen is het wel!

€ 11,49 – ASOS

‘Heb je nou al een vriend?’ van Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen

‘Heb je nou al een vriend?’ zou weleens de meest gehoorde vraag op familiefeestjes kunnen zijn. Voor iedereen die ‘m zat is, komen de schrijfsters van ‘Damn, Honey’ to the rescue. En het zouden Marie Lotte en Nydia niet zijn, als ze ook niet nog 49 andere vragen en opmerkingen op humoristische en gevatte manier voor je beantwoorden. Van ‘Ben je ongesteld ofzo?’ tot ‘Haat je dan alle mannen?’.

€ 17,99 – Bol.com

‘Missie zorgen opzij’ van Titia De Haes

Al sinds 2017 trakteert Frommelrommel ons op vrolijke, grappige, lieve en herkenbare frommels. Op Instagram (@frommelrommel), op stickers, op een hipster-T-shirt of -trui… en nu ook in een boek! ‘Missie zorgen opzij’ biedt je je dagelijkse portie gniffelen: of je nu liefdesverdriet hebt, in feeststemming bent of gewoon je zorgen even opzij wilt zetten.

€ 15 – Bol.com

‘I’ll be there for you’ van Emma Lewis

Auteur Emma Lewis noemt dit boek ‘een onofficiële fangids’ voor zij die al die jaren later nog steeds niet genoeg kunnen krijgen van Ross, Rachel, Chandler, Phoebe, Monica en Joey. Het leuke hebbeding staat bomvol inspiratie, modeadvies, make-uptips, trivia over de reeks en uiteraard ook de meest memorabele citaten.

€ 13,99 – ASOS

‘Leven in het nu’ van Elisabeth Lucie

Leven in het nu is niet eenvoudig. Je krijgt op het werk halfslachtige complimenten in plaats van opslag, je conservatieve oom zegt meer politiek incorrecte woorden per minuut dan jij prosecco’s kan drinken, en je duim doet chronisch pijn van overdadig WhatsApp-gebruik. En dan is er ook nog dat knagende gevoel dat niemand van de generaties boven of onder je je écht begrijpt. First world problems, iemand? Treur niet langer! De oplossing is hier. Elisabeth Lucie gidst je met deze roze handleiding vlotjes door een hindernissenparcours van moderne moeilijkheden zoals toxic masculinity, Instagram en matcha latte.

€ 17,50 – Bol.com

‘A history of art in 21 cats’ van Nia Gould

Ontdek de basics van alle belangrijke kunststromingen door de jaren heen aan de hand van prachtig geïllustreerde katten. Van het surrealisme tot het kubisme: elke kat staat voor een bepaalde stroming. Bovendien krijg je een overzicht van alle kunstwerken waar katten in voorkomen. Geen betere manier om de kunstgeschiedenis in te duiken, lijkt ons. Hét kerstgeschenk voor cat ladies en kunstliefhebbers.

€ 19,95 – De Bijenkorf

‘Ben je slim genoeg om geheim agent te zijn?’ van John Gillard

Heb je je ooit afgevraagd of je een geheim agent kan worden? In dit boek met meer dan 1000 puzzels en vragen ontdek je of je over de juiste vaardigheden beschikt. Wedijver met echte CIA-agenten en probeer de codes te kraken, oefen je probleemoplossende vaardigheden, breek je brein op allerlei puzzels, raadsels en mysteries en test je kennis van geschiedenis, andere culturen en wereldpolitiek.

€ 24,99 – Bol.com

‘Niet aan kind en gezin verklappen’ van Hanne Luyten

Hanne Luyten, moeder van drie, neemt het moederschap zoals het komt, en gaat daarbij meer dan eens roemloos ten onder. Het ouderschap blijkt een geweldig ingewikkeld vraagstuk te zijn, met maar één gegeven: iedereen doet maar wat. Al blijken sommige ouders daar al wat beter in te zijn dan andere. Moet je nog aan opvoeden beginnen? Spoiler alert: het slaagpercentage lijkt omgekeerd evenredig te zijn met het aantal kinderen dat je krijgt. Of toch zo bij de auteur van dit boek. Hanne beschrijft haar flaters doodeerlijk, de meeste toch. De rest wil ze echt liever #nietaankindengezinverklappen.

€ 19,99 – Standaard Boekhandel

[td_smart_list_end]

Meer cadeau-inspiratie: