Home Deco #KERSTHACK: online cursus wilde tafelstyling met bloemen van Wildflowers & Wodka

#KERSTHACK: online cursus wilde tafelstyling met bloemen van Wildflowers & Wodka

Redactrice Laura testte Loes van Looks online workshop uit en was laaiend enthousiast 🎄

wildflowers & wodka
© Leentje Loves Light

Droom jij ook altijd weg bij de prachtige bloemstukken die Loes van Look in elkaar knutselt op het Instagramaccount Wildflowers & Wodka? Goed nieuws: Loes organiseerde onlangs een online cursus wilde tafelstyling met bloemen en die testte onze redactrice maar al te graag uit.

Bloemschikken was tot enkele jaren geleden voorbehouden voor de bomma, maar sinds een tijdje is het weer helemaal hip.

Loes van Look van Wildflowers & Wodka maakte van de kerstperiode gebruik een online workshop te organiseren (yep, je hoeft er zelfs je bed niet voor uit!) waarin ze haar cursisten leert hoe bloemstukken te maken voor de aankomende kerstfeesten.

Redactrice Laura mocht de cursus uittesten en was als bloemen- én kerstliefhebber laaiend enthousiast.

‘Ik dacht al veel over bloemen te weten, maar leer zoveel bij!’

Laura: ‘Bij de woorden ‘bloemen’ en ‘kerst’ denk ik instant aan de klassieke kerstrozen die mijn beide oma’s op 24 en 25 december standaard op tafel hebben staan. Gelukkig kan het ook anders. Het bewijs? De prachtige bloemstukken die Loes van Look van Wildflowers & Wodka me leerde maken tijdens haar online cursus wilde tafelstyling.’

Bij de woorden ‘bloemen’ en ‘kerst’ denk ik instant aan de klassieke kerstrozen van mijn oma’s.

‘Voor ik aan Loes’ workshop begon – die ik gewoon in mijn pyjama kon volgen op zondagochtend, hoe zalig is dat?! – dacht ik al best veel over bloemen te weten. Boy, was I wrong.

In de theorieles leerde ik over de pro’s en contra’s van het bloemen snijden met een mesje of een schaar, dat ontbijtkommen ideaal zijn voor lage tafelbloemstukken, dat kippengaas beter voor het milieu is dan oasis (beter bekend als steekschuim) en dat Loes elk bloemstuk begint met een verzameling van kleurenkaarten zodat ze op voorhand weet welke tinten haar creatie zal bevatten.’

‘In haar Stories legt Loes alles heel klaar en duidelijk uit terwijl ze de handelingen voordoet. Hoe ze het kippengaas tot een balletje rolt, hoe de oasis in een emmer water te leggen maar vooral niét onder te dompelen en hoe ze juist de stelen van de bloemen in het kippengaas steekt.

Na de kleurentheorie licht ze toe dat ze de bloemen qua vorm en type graag opdeelt in vier categorieën. Bij elke categorie geeft ze ook enkele voorbeelden zodat je in de winkel makkelijk kan aangeven naar welke bloemen je op zoek bent.’

Loes legt alles heel klaar en duidelijk uit terwijl ze de handelingen voordoet en geeft terwijl praktische tips.

‘Tijdens de demonstratiemomenten geeft Loes ook praktische tips mee. Wanneer en waar je je bloemen moet kopen, hoeveel je er moet selecteren voor een bloemstuk en hoeveel je dat kost, maar ook hoe je je bloemen langer mooi houdt. Ik leer elke seconde bij, and I love it.

Volgende week organiseer ik een kerstfeest voor mijn schoonfamilie, en hoewel ik niet van plan was om me aan een bloemstuk te wagen, hoop ik dit weekend toch nog langs het tuincentrum te kunnen passeren. Al was het maar om mijn servetten te kunnen versieren met een dennentakje.’

Hoe werkt het?

De cursus wilde tafelstyling met bloemen werkt volledig via Instagram. Je koopt een kaartje via het Instagramaccount van Wildflowers & Wodka en krijgt vervolgens een bevestigingsmail waar het private Instagramaccount wordt onthuld dat je moet volgen om de cursus te kunnen volgen.

Naast bloemstukken leert Loes haar cursisten ook hoe ze elegante vaasjes, servetringen, losse bloemen en groene takken op tafel toveren.

Via Instagram Stories worden er zo’n vijf dagen lang verschillende filmpjes gepost die de volledige cursus uit de doeken doen. Het programma bestaat uit een uitleg over theorie en materialen, een toonmoment waarin Loes voordoet hoe je zelf een klein bloemstuk maakt voor op de feesttafel, een Instagram live waarin Loes een groot bloemstuk maakt en de cursisten tegelijkertijd vragen kunnen stellen, een Story over de extraatjes op tafel zoals elegante vaasjes, servetringen, losse bloemen op tafel, groene takken verdelen op tafel etc. en opnieuw een Instagram live waarin Loes alle vragen beantwoordt over de volledige cursus.

Alle Instagram Stories blijven een maand lang te bekijken voor alle deelnemers, dus het is niet verplicht om iedere dag live mee te volgen. Enkel de Instagram lives zijn maar 24 uur zichtbaar.

De online cursus wilde tafelstyling met bloemen is intussen afgelopen, maar wij raden aan het Instagramaccount van Wildflowers & Wodka goed in de gaten te houden voor wanneer Loes opnieuw een online workshop organiseert.

Foto’s: Leentje Loves Light
Tafelstyling: WonderWeddings
Bloemen: Wildflowers & Wodka

Nog meer #kersthacks: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.