Home Lifestyle Food UITGETEST: een koninklijk kerstmenu met de kerstboxen van HelloFresh

UITGETEST: een koninklijk kerstmenu met de kerstboxen van HelloFresh

Wij hielden met veel plezier een early Christmas party om de maaltijden aan een smakelijke test te onderwerpen.

Wij houden van Kerstmis, maar waar we minder van houden is de stress om elk jaar opnieuw weer een heerlijke kerstmenu op tafel te toveren. Enter: de kerstboxen van HelloFresh. Wij hielden met veel plezier een early Christmas party om de maaltijden aan een smakelijke test te onderwerpen.

Redactrice Elke haalde haar gourmetstel van onder het stof

Wie dacht dat gourmet gelijkstaat aan ordinaire stukjes vlees, geraspte worteltjes uit een pakje en stokbrood is mis. De Kerstbox Gourmet van HelloFresh is een pak verfijnder, feestelijker – en lekkerder – dan dat. In de gourmetbox zit alles wat je nodig hebt voor zeven verrassende gourmetgerechtjes. Van vlees over vis tot groenteburgertjes: voor iedereen is er wel wat wils.

Het menu:

 • Vistrio met garnalen en 2 soorten marinade
 • Vlees- en gevogeltekwartet (kip, kalkoen, fazant en wild zwijn)
 • Champignonomelet met verse bladpeterselie
 • Courgetteburgertjes met geitenkaas en walnoten
 • Tomatensalade met gekleurde cherrytomaten
 • Baguette met verse kruidenboter
 • Aardappelsalade met verse dille

Met gourmetten neem je niet alleen jezelf flink wat werk uit handen, het heeft iets super gezelligs! En op wat simpele voorbereidingen na hoeft niemand lang in de keuken te staan. Dat geeft je dus meer tijd om gewoon lekker met je gasten aan tafel te genieten. Zo krijg je op het einde van de avond ongetwijfeld een 10/10 voor sfeer en gezelligheid! Op het eerste zicht lijkt de hoeveelheid misschien niet extreem groot, maar geloof ons: je moet absoluut geen schrik hebben dat je gasten niet genoeg te eten zullen hebben. Twijfel je wel? Dan bestel je gewoon een kaasplank als kerst op de gourmettaart! In je box vind je naast receptenfiches ook leuke naamkaartjes voor je gasten met achteraan het menu, tips voor een feestelijke kersttafel, een lekker recept voor kerstkoekjes en een wijntip die perfect aansluit bij jouw menu. Handig!

Redactrice Robine prepareerde een super-de-luxe viergangenkerstdiner

Onder het motto ‘mag het een beetje méér zijn’, wist de feestelijke Kerstbox Deluxe me dit jaar enorm te verrassen. De niet-alledaagse ingrediënten, de lekkere receptjes, de winterse smaken… Bovendien worden alle recepten – inclusief voorbereidings- en serveerplan – met hand en tand uitgelegd op de fiches. Geen dramatisch geknoei achter het fornuis, dus. Dit jaar bestaat het menu uit een soepje, een tussengerechtje, een winters hoofdgerecht en een zalig klassiek dessert om mee af te sluiten.

Het menu:

 • Peterseliewortelsoep
 • Makreelrilette met verse kervel
 • Hertenpeper met aardappelpuree
 • Chocolademousse met sinaasappelcoulis

Het soepje viel enorm in de smaak. ‘Peterseliewortelsoep? Is dat dan wortelsoep met peterselie?’ Mijn gasten leerden een vergeten groente kennen dankzij HelloFresh. De topping van krulpeterselie met olijfolie en citroensap maakte het geheel wat frisser. De makreelrilette met verse kervel was écht de allerlekkerste die ik ooit proefde. Die ga ik nog vaak maken! Ook na de feestdagen. Het hertenvlees was heerlijk mals. Als grote paddenstoelenfan – uitsluitend in gerechten, uiteraard – was ik helemaal weg van de paddenstoelenmengeling die ik bij het gerecht serveerde. De aardappelpuree uit de oven maakte het geheel af.

De chocolademousse is een klassieke afsluiter, maar wie houdt er nu niet van chocolade? Om eerlijk te zijn heb ik de sinaasappelcoulis achterwege gelaten. Geen van mijn gasten waren fan van de combinatie chocolade-sinaasappel. De amandelschilfers brandden aan wegens een nieuw vuur en een onoplettende chef, maar er zaten gelukkig meer dan voldoende amandelschilfers in de box. Oef!

Praktisch

Je kan alle Kerstboxen bestellen op www.hellofresh.be, ook als je nog geen lidmaatschap hebt bij HelloFresh. De Kerstbox Original (€ 44,50 voor twee personen), de Kerstbox Veggie (€ 44,50 voor twee personen) en de Kerstbox Deluxe (€ 54,50 voor twee personen) zijn te bestellen van 5 november tot en met 17 december en worden geleverd op zaterdag 23 of zondag 24 december – TIP: Laat je kerstbox zeker een dag voor je kerstdiner leveren, zo vermijd je dat hij pas arriveert wanneer je gasten er al zijn. De Kerstbox Gourmet (€ 34,50 voor twee personen) is te bestellen van 5 november tot en met 27 december en wordt geleverd tussen 2 en 31 december.

Alle kerstboxen zijn beschikbaar voor 2, 3, 4, 6 en 8 personen. Heb je graag een kaasplateau als dessert? Die bestel je erbij vanaf € 12. Aangepaste wijnen heb je vanaf € 14, afhankelijk van het aantal personen.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.