https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Journaliste wordt seksueel geïntimideerd vlak voor opname en post filmpje op sociale...

Journaliste wordt seksueel geïntimideerd vlak voor opname en post filmpje op sociale media

Brianna is het grondig beu dat vrouwen op zo'n manier behandeld worden.

seksuele intimidatie
© Twitter @BriReports

Journaliste Brianna Hamblin werd enkele seconden voor een opname seksueel geïntimideerd door een onbeschofte voorbijganger. Ze is dat grondig beu en postte daarom het filmpje op Twitter. ‘Waarom denk je dat vrouwen op deze manier willen aangesproken worden?‘, schrijft ze erbij.

Brianna Hamblin is een reporter voor een lokale Amerikaanse zender. Ze staat ergens in een wijk op straat klaar om aan haar opname te beginnen, wanneer plots twee onbekende mannen in beeld verschijnen. De eerste man geeft haar een complimentje en zegt dat ze er goed uitziet. Waarop Brianna vriendelijk bedankt zegt. De tweede man gaat een serieuze stap verder en blijft de vrouw verbaal lastigvallen.

Grondig beu

Het is niet de eerste keer dat Brianna dit meemaakt en ze is deze seksuele intimidatie dan ook grondig beu. Omdat het gebeurde vlak voor een opname was de camera al aan het lopen. Ze besloot dan ook de beelden op haar Twitter te posten om dit wangedrag nogmaals aan te kaarten. De video dateert al van vorige vrijdag, maar ging de laatste dagen viraal. In totaal werd het filmpje namelijk al meer dan vijf miljoen (!) keer bekeken.

‘Als vrouw aangevallen en lastiggevallen worden, vooral als vrouwelijke verslaggever in het veld, gebeurt zo vaak dat je ermee leert omgaan of het negeert’, schrijft Brianna bij het beeldmateriaal.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

In daaropvolgende tweets somt ze op wat er allemaal fout is aan dit soort gedrag. Ze benadrukt dat mannen natuurlijk nog complimentjes mogen geven. ‘Het “je ziet er goed uit” van de eerste man terwijl hij verder stapt, is prima. Het is de tweede man die dit naar een ander walgelijk niveau bracht en dat was totaal niet nodig.’

Het blijft haar verbazen welke grove dingen mannen nog altijd tegen haar durven te zeggen. ‘Waarom denk je dat vrouwen op deze manier willen aangesproken worden? Dat is op geen enkele manier charmant. Het is ongemakkelijk en het is walgelijk!’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘Het is eng’

‘Het kleineren van een groep vrouwen om een andere groep “te loven” is nooit oké’, gaat Brianna verder. ‘Het laat alleen zien dat je een walgelijke fetisj hebt op basis van stereotypen, wat net zo racistisch is.’ Ze voegt er nog even aan toe dat ze blij was dat haar cameraman erbij was, want bij haar vorige job stond ze er tijdens dit soort wangedrag helemaal alleen voor. ‘Dat is eng’, aldus Brianna. ‘Een virtuele knuffel voor alle vrouwen die zich hierin herkennen. Dankje dat jullie ook jullie eigen ervaringen delen zodat mannen eindelijk realiseren hoe vaak dit voorkomt en hoe ongewenst dit is.’

Lees ook: