Home Lifestyle BEWEZEN: niet vrouwen, maar jonge mannen zijn gevaarlijkste chauffeurs

BEWEZEN: niet vrouwen, maar jonge mannen zijn gevaarlijkste chauffeurs

Oudere vrouwen bleken het best in staat om hun aandacht op de weg te houden. A-HA!

‘Zeg niet te gauw: het is weer een vrouw’, we horen het maar al te vaak. Maar uit nieuw onderzoek blijkt nu dat niet wij vrouwen, maar jonge mannen de gevaarlijkste chauffeurs zijn. A-ha!

Yep, wrijf het maar even goed onder de neus van je lief, want uit onderzoek van enkele Noorse wetenschappers blijkt namelijk dat niet wij vrouwen, maar jonge mannen het snelst afgeleid zijn achter het stuur. En dat maakt hen het gevaarlijkst op de weg.

Gevaarlijkste chauffeurs

Het Institute of Transport Economics liet zo’n 1.100 middelbare scholieren (van wie 208 met rijbewijs) en 414 volwassenen een vragenlijst invullen over hun gedrag in het verkeer. Vervolgens werd gekeken hoe ze zich daadwerkelijk gedroegen op de baan. ‘Ik stelde vast dat jonge mannen het snelst afgeleid zijn’, zegt Ole Johansson, een van de onderzoekers. De radio zou daarbij de grootste bron van afleiding zijn in de wagen, maar ook de smartphone scoort steeds hoger. ‘Daarna volgen mensen die vaak met de auto rijden en automobilisten met een neurotische of extroverte persoonlijkheid.’ Wie het best zijn aandacht op de weg kon houden? Oudere vrouwen. A-ha!

Bron: Metro

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.