Home Lifestyle VTM toont eerste beelden van Jens Dendonckers nieuwe programma ‘Da’s Liefde’

VTM toont eerste beelden van Jens Dendonckers nieuwe programma ‘Da’s Liefde’

Hij onderzoekt het liefdesleven van de Vlaming aan de hand van toffe uitdagingen en proeven.

da's liefde
© vtm

Jens Dendoncker presenteert binnenkort het nieuwe VTM-programma ‘Da’s Liefde’ waarin hij het liefdesleven van de Vlaming onderzoekt aan de hand van allerlei toffe uitdagingen. Hij zal een volledig andere kant van zichzelf tonen, want naast grapjas is Jens namelijk ook een groot romanticus.

In ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen’ bracht Jens Dendoncker natuurlijk ook soms heel romantische boodschappen over. We zien hem nog altijd in zijn engelenpakje in die boom hangen. Maar in zijn nieuwe programma ‘Da’s Liefde’ staat de liefde pas écht centraal. Hij zoomt in op het liefdesleven van jou, mij, met andere woorden: de gemiddelde Vlaming. Dit keer staat humor niet centraal, maar brengt Jens echte verhalen en mooie experimenten die allemaal draaien rond die heerlijke, maar soms ook pijnlijke liefde.

Allerlei onderzoeken rond liefde

Jens Dendoncker onderzocht samen met productiehuis Shelter en de KU Leuven in ‘Da’s Liefde’ wat de liefde met ons doet en wat wij met de liefde doen. Daarvoor fungeerden niet alleen hijzelf en zijn vriendin Lauren Versnick als proefkonijnen, ook tal van bekende sterren zoals Lize Feryn en Kelly Pfaff deden mee én maar liefst meer dan 25.000 Vlamingen. Jens daagde iedereen uit om de wetenschap aan de praktijk te toetsen. Zo vroeg hij hen bijvoorbeeld om iemand op date mee te vragen, een liefdesbrief te schrijven of leugens op te biechten. In een proef vraagt hij aan enkele koppels die onzeker zijn over hun uiterlijk om hun naakte lichaam aan elkaar te tonen. Aan dit experiment doen Jens en Lauren trouwens ook zelf mee. In een andere proef onderzoekt ie dan weer of oxytocine, de stof die vrijkomt in onze hersenen als we iemand graag zien, echt onze spierkracht een boost geeft.

Uit al die onderzoeken komen frappante bevindingen aan het licht zoals dat 72 % van de vrijgezellen zijn/haar/hun crush niet op date durft te vragen, dat 61 % van de koppels zich dagelijks (!) ergert aan elkaar, dat 45 % al eens verliefd werd op iemand anders terwijl ze in een relatie zaten enzovoort. ‘We zijn meermaals ontroerd geweest door de openheid van onze deelnemers’, aldus Shelter-baas Sofie Peeters. ‘Toch is het niet de bedoeling dat het een kleffe boel wordt, dus er zit hier en daar bewust een randje aan.’

Bekend en onbekend, jong en oud, werkelijk iedereen legt zijn kaarten op tafel en stelt zich kwetsbaar op in ‘Da’s Liefde!’. Je kan de allereerste aflevering op maandag 11 januari om 20u40 bekijken op VTM.

Lees ook: