Home Lifestyle Food HEBBEN: deze Jaffa Cake Gin smaakt naar onze favoriete koekjes

HEBBEN: deze Jaffa Cake Gin smaakt naar onze favoriete koekjes

jaffa cake gin
© masterofmalt & aldi

Jaffa-cakes of Pim’s, we hebben er in ons leven al honderden verslonden. Nu kan je een drankje kopen dat volledig gebaseerd is op onze favoriete koekjes: Jaffa Cake Gin.

Zowat iedereen is gek op Jaffa-cakes of Pim’s. Een zacht gebakje met sinaasappelvulling dat afgewerkt is met een laagje chocolade bovenaan. Loopt het water je al in de mond? Wel nu bestaat er een alcoholisch drankje, Jaffa Cake Gin, dat volledig smaakt naar je favoriete koekjes. Je zal het wel iets rustiger moeten consumeren dan de gebakjes, want het alcoholpercentage is 42%.

Zoete toets

De Jaffa Cake Gin is gemaakt van sinaasappels en hun schil, cacaopoeder en Jaffa Cakes. Ja, er zitten écht Jaffa Cakes in dit drankje. Daardoor krijgt het een zoete toets, maar toch verlies je niet die typische ginsmaak. Volgens de makers is de gelijkenis met het koekje ‘griezelig goed’. Je proeft eerst de sinaasappel en als nasmaak krijg je het aroma van smeuïge chocolade. Yum!

De reacties van mensen die deze aperitief al proefden zijn alleszins laaiend enthousiast. ‘De smaak is geweldig’, ‘Wow, wow, wow! Een subtiele hint van sinaasappel en dan een explosie van chocolade’ en ‘Zomer in een glas’ zijn maar enkele van de positieve commentaren.

Je kan de Jaffa Cake Gin hier online bestellen. Een fles kost 31,17 euro, en daarbij moet je nog 11,63 euro verzendkosten betalen. Niet goedkoop, maar dan heb je wel een unieke gin in je drankkast staan waarmee je je gasten kan omver blazen tijdens een feestje of etentje.

Nog meer lekkers: