Home Lifestyle Food JAAA: McDonald’s levert vanaf vandaag ook in ons land aan huis

JAAA: McDonald’s levert vanaf vandaag ook in ons land aan huis

Dreams do come true!

© Shutterstock

Ja hoor, jullie lezen het goed. Een maandje gelden startte McDonald’s aan de testfase voor thuislevering bij onze Noorderburen. En nu is ons landje al aan de beurt.

Een maand geleden was het nog allesbehalve duidelijk of hamburgerketen McDonald’s na Nederland ook ooit aan huis zou leveren in ons land. Het leek een verre droom, maar here it is! Vanaf vandaag levert McDonald’s in het Brusselse aan huis in samenwerking met de koeriers van UberEATS.

Testfase McDelivery

De testfase van McDonald’s’ McDelivery-systeem gaat vandaag van start in Brussel. McDonald’s-woordvoerster Kristel Muls noemt het aan huis leveren een logische stap: ‘De voorbije maanden hebben we hard gewerkt aan de restaurantbeleving door nieuwe decors te installeren, de producten à la minute te bereiden en tafelbediening te lanceren. Nu gaan we een stap verder met thuislevering. Bedoeling is om de mensen thuis dezelfde kwaliteit te bieden als in het restaurant.’

How to

Op de ijsjes en het ontbijtgamma na, kunnen hongerige zieltjes hun bestellingenen naar believen ingeven via de UberEATS-app. Wanneer UberEATS de bestelling ontvangen heeft, vertrekt er meteen een koerier naar een McDonald’s-restaurant. Wanneer de koerier op drie minuten van het restaurant verwijderd is, begint de keuken de bestelling klaar te maken. ‘De frieten, die het meest delicaat zijn, worden zelfs pas uit de friteuse genomen als de koerier in het restaurant is’, vertelt Muls in Het Laatste Nieuws. De klant zou zijn bestelling zo binnen de 20 minuten ontvangen.

Wie bestelt mag wel slechts op een afstand van 2 à 3 kilometer van een McDonald’s-vestiging wonen. Philippe De Schutter, operationeel manager bij UberEATS, zegt zowel fietsen als scooters in te zetten voor de thuisbezorging. Bovendien zou er slechts één bestelling per rit afgeleverd worden om de kwaliteit van de maaltijden te waarborgen. De klant betaalt 2,50 euro aan leveringskosten.

En de rest van het land?

Voorlopig start de testfase met slechts vier Brusselse McDonald’s-vestigingen: Beursplein, Bascule (Ukkel), Elsensesteenweg en Nieuwstraat. Grote steden zoals Antwerpen, Gent, Leuven, Mechelen en Hasselt zouden in de toekomst ook nog aan de beurt komen. Maar eerst even de resultaten van de testfase afwachten, dus!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.