Home Lifestyle Body Intermittent fasting: alles wat je moet weten over het populaire voedingsplan

Intermittent fasting: alles wat je moet weten over het populaire voedingsplan

‘Je eet beter drie maaltijden op vaste tijdstippen. Routine is belangrijker dan calorieën tellen.’

Intermittent fasting
© Getty

Het is je vast niet ontgaan: intermittent fasting is de eettrend van het moment. Het lijkt wel of je halve Instagram plots is gestopt met ontbijten. Bodyredactrice Elien legde haar vragen over dat vasten voor aan dokter Luc Evenepoel.

Wie is dokter Luc Evenepoel?

Dokter Luc Evenepoel is gespecialiseerd in diëten. Hij studeerde geneeskunde aan KU Leuven en specialiseerde zich in anesthesie en intensieve zorg aan University of Cape Town in Zuid-Afrika, waar hij nu ook woont en werkt. Enkele jaren geleden schreef hij de bestseller Levenslank. In 2018 kwam hij met opvolger Van diëten word je dik. Het is een boek vol humor en onderbouwde waarheden over afslanken. Bovendien geeft het blijk van een ‘met beide benen op de grond’-aanpak. Lucs visie op diëten is eerlijk, rechtdoorzee en nuchter. Waarom we volgens hem te dik zijn? We eten en drinken te veel, we kiezen te vaak voor bewerkt voedsel en… we diëten.

Kleine houvast

Intermittent fasting is een razend populair voedingsplan waarbij je de tijd waarin je mag eten, dagelijks beperkt. Zo kiezen volgers van de trend ervoor om enkel binnen een periode van acht uur, bijvoorbeeld tussen 11 u en 19 u, te eten en zestien uur niet te eten. In de praktijk komt het er meestal op neer dat ze één maaltijd overslaan. Een andere populaire vorm van vasten is het 5:2-dieet. Volgers van dat voedingsplan beperken hun calorie-inname twee dagen per week drastisch en nemen de overige vijf dagen hun normale caloriebehoefte in.

Wil je verder lezen?
Meld je dan aan of maak hieronder gratis een profiel aan. Zo krijg je toegang tot al onze verhalen. Veel leesplezier!
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut
& lees alle artikels van Flair!