https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle 5 Instagramaccounts die tuinieren weer helemaal hip maken

5 Instagramaccounts die tuinieren weer helemaal hip maken

Van een minimoestuintje tot jouw eigen bloemenparadijs.

Tuinieren terug hip
© Pexels

Onder positieve zaken die de coronacrisis veroorzaakt heeft, mogen we wellicht de herboren liefde voor tuinieren noemen. Van zelf je eigen bloemen kweken over een terras vol planten tot ecologische tuinoases: groene vingers waren nog nooit zo hip. Geen idee waar je moet beginnen? Deze vijf Instagramaccounts dompelen je met veel plezier onder in de wereld van het tuinieren.

Angelo Dorny

Angelo Dorny kreeg de tuinkriebels van zijn grootvader. Hoewel hij in eerste instantie chef-kok wilde worden, koos hij er toch voor om agrarische land- en tuinbouw te studeren. Hij ziet tuinieren als een onuitputtelijke bron van rust en sereniteit en zijn tuin is voor hem dé plek om te bekomen van een drukke dag. Zijn ervaringen deelt hij onder andere in verschillende boeken, kranten, op zijn eigen YouTube-kanaal en natuurlijk ook op Instagram, waar hij naast prachtige plaatjes ook waardevolle tips en schattige kiekjes van zijn kiekskes deelt. En of hij er ook in slaagt om die tuinkriebels door te geven aan al zijn fans. De hashtag #deschuldvanangelo ging al snel een eigen leven leiden bij tuinders die – vaak iets te enthousiast – dahliaknollen en tomatenplantjes begonnen aan te schaffen.

Floor Korte

De Nederlandse Floor Korte erfde haar groene vingers van haar papa die altijd buiten te vinden was. Toch besefte ze pas toen ze het huis uit ging hoe fijn en uniek het wel niet is om in een groene omgeving op te groeien. Ondertussen floreert ze op Instagram en heeft ze twee boeken op haar palmares. Een eerste waarin ze het proces van de moestuin makkelijk uitlegt en een tweede dat wat dieper ingaat op de aanleg van een (achter)tuin. Tuinieren is voor Floor een ontzettend leuke hobby om even weg te glippen van de dagelijkse drukte.

Judith van Studio May and June

Wie van bloemen en planten houdt, moet bij Judith van Studio May and June zijn. Judith heeft één missie: ons allemaal de tuin in krijgen. ‘De tuin groener en de mensen gelukkiger’, klinkt haar missie. Studio May en June begon nog geen twee jaar geleden als ontwerpstudio voor tuinen, maar dat groeide al snel uit tot een groot succes waarin ook workshops, e-books, lespakketten en recent zelfs een bescheiden webshop een plaatsje kregen. Op Instagram deelt Judith tips, geeft ze een unieke blik in haar tuin en inspireert ze met haar favoriete planten en bomen die je ongetwijfeld meteen in huis – uhh, je tuin – wil halen.

Moesmeisje

Geen grote tuin ter beschikking? Geen nood. Kim Nelissen a.k.a. Moesmeisje, deelt op haar Instagramaccount tips en inspiratie voor iedereen wie met biologisch stadstuinieren wil beginnen of droomt van een minimoestuintje. En van de dingen die je uit dat moestuintje haalt, maak je de lekkerste gerechten via de recepten in haar highlights.

Tuinkabouter Chrisje

Chrisje kweekt in de groene rand rond Brussel op een milieuvriendelijke manier snijbloemen. Omdat ze van meer bloemen in de tuin haar missie maakt, deelt ze via workshops en online cursussen maar al te graag haar kennis. Maar ook op haar Instagramaccount geeft ze een heleboel gratis tips en tricks om van jouw tuin een waar bloemenparadijs te maken.

Lees ook: