Home Lifestyle Van bescheiden taarten tot pistachekleurige jurken: dit zijn dé 8 huwelijkstrends voor...

Van bescheiden taarten tot pistachekleurige jurken: dit zijn dé 8 huwelijkstrends voor 2019

Trend nummer 6 is veruit de grootste verrassing! 💍

© Unsplash

Het duurt nog even voor het einde van 2018 écht in zicht is, maar bruiden die in 2019 hun jawoord geven, staan uiteraard al lang te popelen om de huwelijkstrends van het komende jaar te ontdekken. Wij zetten ze dan ook graag op een rijtje.

1

Clusterverlovingsringen

Tijdens het Victoriaanse tijdperk waren clusterverlovingsringen je van het. In de hogere kringen gold destijds de regel ‘hoe meer stenen, hoe prestigieuzer de ring’. Een vrouw ten huwelijk vragen met een solitaire (een ring met maar één steen) was toen zeer ongebruikelijk.

Mede dankzij Kate Middletonprinses Eugenie én Lady Gaga maakt de clusterring – een grote diamant in het midden met daarrond een cirkel bezet met kleinere diamanten – volgend jaar zijn ultieme comeback.

.

2

Pistachekleurige bruidsjurken

Mocht een crèmekleurige jumpsuit à la Solange of een mandarijnkleurig broekpak op z’n Emily Ratajkowski‘s je toch net een tikkeltje te onconventioneel zijn, is de nieuwste bruidsmodetrend misschien wél jouw cup of tea.

Experts voorspellen namelijk dat zachtgroene bruidsjurken weleens dé revelatie van 2019 zouden kunnen worden.

.

3

Bescheiden bruidstaarten

Het moment waarop de taart door het kersverse echtpaar wordt aangesneden, is een traditie die anno 2018 nog steeds in ere wordt gehouden.

Vandaag opteren koppels echter liever voor een buffet van hun favoriete desserts (chocolademousse, brownies, koekjes, panna cotta…) dan voor een torenhoge – en vaak peperdure – bruidstaart die deels onaangeroerd blijft.

Deze trend heeft gezorgd voor de intrede van de ‘gesture cake’: een kleine, betaalbare taart die de essentie van de traditie belichaamt, maar waarvan 3/4 niet in de vuilbak belandt.

.

6

Verschillende jurken voor de bruidsmeisjes

Nog een hype die is gaan liggen, is die van de matchy-matchy bruidsmeisjes. Waar de bruid voorheen voor één bepaalde kleur koos om de bridal squad in te hullen, mogen haar vriendinnen, nichten, zussen nu zelf kiezen welke jurk ze dragen.

Dat resulteert in een bonte mix van kleuren en stoffen. Door de keuze bij het bruidsmeisje te leggen, is de kans ook groter dat ze de jurk achteraf nog kan/wil dragen.

.

7

Cocktailuurtje

Betaalbare alternatieven worden steeds populairder in de wondere wereld der bruiloften. Dat betekent echter niet dat er festiviteiten worden geschrapt.

Maak kennis met ‘het cocktailuurtje’: een groots, chic cocktailfeest voor familie en vrienden dat meestal enkele weken na een intieme ceremonie plaatsvindt.

.

8

Verlovingsreis

Omdat een huwelijksfeest – hoe budgetvriendelijk je het ook probeert te houden – een bom geld kost, is het geld meestal op tegen dat het koppel op huwelijksreis vertrekt.

Dit zou weleens een verklaring kunnen zijn voor de opkomst van de ‘engagement moon’, oftewel de verlovingsreis: een vakantie die plaatsvindt vóór het koppel in het huwelijksbootje stapt.

.

View this post on Instagram

And in this moment, nothing else matters 🌟🕊

A post shared by LAUREN BULLEN (@gypsea_lust) on

Nog meer leesvoer voor bruiden in spe: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.