Home Lifestyle Food HOTSPOTS: 9 x de allerlekkerste ramen van ‘t land

HOTSPOTS: 9 x de allerlekkerste ramen van ‘t land

Wij weten waar we gaan eten dit weekend!

Wie de foodtrends een béétje volgt, weet dat Japanse ramen de laatste tijd hipper dan ooit zijn. Maar waar eet je de zaligste noedels in de smakelijkste bouillons? Wij zochten het voor je uit!

1. Takumi (Antwerpen)

Bij Takumi eet je hands down de allerbeste ramen van Antwerpen. Het beste nieuws? Takumi heeft maar liefst drie vestigingen in de koekenstad. Zijn knusse interieur is de perfecte setting voor een gezellig avondje uit. De prijzen liggen iets hoger dan gemiddeld, maar je krijgt er dan ook véél voor terug. Onze favoriet? De Teriyaki Miso Ramen.

Waar? Marnixplaats 10, Anneessensstraat 37 & Grote Markt 48

Meer info? takumiramen.be

2. Noedelbar Ramen (Gent)

Noedelbar Ramen was het eerste ramenrestaurant van Gent. Ze serveren ondertussen zeven jaar naar eigen zeggen ‘kleurrijke soepen met dagverse tarwenoedels, huisbereide bouillons en frisse toppings’. Bovendien is hun menu seizoensgebonden. We like!

Waar? Oudburg 51

Meer info? ramen.gent

3. Umamido (Antwerpen, Brussel & Leuven)

View this post on Instagram

Da wier godnondedjolle tijd🥢

A post shared by Robine van Tilburg (@robinevt) on

Als je in een van deze restaurants al eens ramen at, zal het vast Umamido zijn. De keten heeft maar liefst vijf vestigingen in Antwerpen, Brussel en Leuven én een eigen foodtruck. Onze tip? Ga voor de Ramen of The Chef! Je zal het je niet beklagen.

Waar? Dageraadplaats 6 in Antwerpen, Graaf van Egmontstraat 57 in Antwerpen, Vleurgatsesteenweg 1 in Elsene, Sint Katelijneplein 1 in Brussel, Baljuwstraat 14 in Brussel, Henri Mausstraat 33-47 in Brussel & Tiensestraat 18 in Leuven

Meer info? umamido.be

4. Golden gai (Gent)

Golden Gai heeft veruit het fleurigste interieur van al deze hotspots. Bovendien vind je in je goed gevulde kom ramen voornamelijk lokale producten. Hou je niet zo van smullen en weg? Dan is Golden Gai your man. Je kan er zonder problemen tot in de latere avond blijven napraten bij een cocktail.

Waar? Dampoortstraat 11 in Gent

Meer info? Op hun Facebookpagina

5. Wagamama (Antwerpen)

Wagamama is een wereldwijde keten met in ons land slechts één vestiging, maar dat worden er binnenkort twee. De keten zal ook een restaurant openen in onze hoofdstad. Wagamama staat in de eerste plaats niet bepaald bekend om zijn ramen, maar heeft wel heerlijke exemplaren op zijn kaart staan. Wij kunnen alvast écht niet kiezen tussen die met beef brisket en de ramen met mosselen en scampi!

Waar? De Keyserlei 15 in Antwerpen

Meer info? wagamama.be

6. Samouraï Ramen (Brussel)

Samouraï Ramen is dé place to be voor wie graag zelf z’n kom dampende ramen samenstelt. Je kiest helemaal zelf je bouillon en toppings. Reuzehonger? Dan kan je er voor een klein meerprijsje al enkele gyoza’s bestellen.

Waar? Wolvengracht 28 & Kapitein Crespelstraat 1

Meer info? samourairamen.be

7. Zuru Zuru Ramen (Gent)

Voor authentieke ramen moet je Bij Zuru Zuru Ramen in Gent zijn. De ramen worden meestal geserveerd met een sappig varkenslapje on top. Onze favoriet? De Yuzu Shio Ramen met yuzu, een Aziatische citrusvrucht die je ramen een vleugje frisheid geeft.

Waar? Kortrijksesteenweg 110

Meer info? Op hun Facebookpagina

8. Kokuban (Brussel)

Onze hoofdstad telt heel wat lekkere ramenadresjes, maar Kokuban is er eentje dat jouw bezoek ongetwijfeld verdient. Probeer zeker ook de tako gari (een slaatje met octopus en gember) vooraf. Smullen!

Waar? Villain XIIII-straat 53 & Belliardstraat 180

Meer info? kokuban.be

9. Susuru (Leuven)

Bij Susuru in Leuven krijg je een beperkt menu dat seizoensgebonden is en dus vaak wordt aangepast. Hun website belooft een wildbouillon in de winterperiode en een kreeftenbouillon rond kerst. Wij zijn al helemaal verkocht!

Waar? Margharethaplein 6

Meer info? susuruleuven.be

Meer hotspots:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.