Home Lifestyle Hotspots HOTSPOTS: 7 x de allerlekkerste pannenkoekenhuisjes van ons land

HOTSPOTS: 7 x de allerlekkerste pannenkoekenhuisjes van ons land

Opkikkertje nodig op deze druilerige maandag? 🤤

© Monika Grabkowska via Unsplash & Olena Sergienko via Unsplash

Aaah, niets lekkerder dan een verse pannenkoek op een koude herfst- of winterdag. Hoewel geen enkele pannenkoek zo goed is als die van onze oma, zijn er een aantal pannenkoekenhuisjes die met hun ambachtelijk recept toch aardig in de buurt komen van dat waar wij zo verzot op zijn. Hier vind je de allerbeste!

1. De pannenkoekenboot

Zoals de naam al doet vermoeden, smul je bij De Pannenkoekenboot in een wel heel speciaal decor. Je reserveert er namelijk een tafeltje op een boot. Geloof het of niet, maar je kan er uit 285 (!) verschillende hartige en zoete pannenkoeken kiezen en hebt er een wondermooi uitzicht op niet één, maar drie kanalen. Ook hondjes krijgen er trouwens een lekker hapje voorgeschoteld!

Waar? Puttendijk 1a in Dessel

Meer info? www.pannenkoekenbootdessel.be

2. Foubert

Dat je in de zomer bij Foubert terecht kan voor het allerlekkerste ijs van het land, hoeven we je niet meer te vertellen, maar wist je dat je er ook minstens even lekkere pannenkoeken kan eten? Je kan die natuurlijk – ook in de herfst en in de winter – combineren met een bol ambachtelijk ijs of voor een iets gewaagdere keuze gaan. Wat dacht je van pannenkoeken met aardbeien en verse brownies of een ‘pannenkoek split’?

Waar? Stationsstraat 127 in Sint-Niklaas en Grote Markt 31 in Antwerpen

Meer info? www.foubert.eu

View this post on Instagram

Heaven on earth.. ❤️

A post shared by S T I J N (@stijn_gebruers) on

3. De Pannenkoekenbakkerij

De menukaart van De Pannenkoekenbakkerij is er eentje om van te watertanden: klassieke pannenkoeken met stroop, boekweitpannenkoeken, poffertjes, hartige pannenkoeken met scampi’s en zelfs glutenvrije pancakes! Je kan er in totaal uit meer dan 150 soorten kiezen, al bestellen wij er toch steevast een klassieke pannenkoek met boter en suiker!

Waar? Markt 35 in Maaseik

Meer info? depannekoekenbakkerijmaaseik.site

4. De Lozen Boer

Naast het restaurant van De Lozen Boer kan je op zondagnamiddag in het ouderlijk huis van de uitbaters terecht voor een overheerlijke pannenkoek op grootmoeders wijze. In het pannenkoekenhuisje hangt een vleugje nostalgie en weet de haard je, net zoals hun lekkere warme chocolademelk, tijdens de gezellige winterdagen op te warmen. Onze menutip? Hun overheerlijke American pancakes!

Waar? Lozen Boer 3-5 in Lochristi

Meer info? www.delozenboer.be/pannenkoekenhuisje

5. De Zoete Wever

De uitbaters van De Zoete Wever hebben al meer dan twintig jaar ervaring in het bakkerswereldje en besloten om zich te verdiepen in een van hun favoriete zoetigheden: pannenkoeken. En we kunnen ze geen ongelijk geven, want ze zijn een krak in het bereiden van ons favoriete vieruurtje. Ze hebben enkele atypische varianten op hun menukaart staan en de échte fans kunnen er zelfs ’s ochtends van hun kraakverse creaties proeven.

Waar? Stationsplein 37 in Roeselare

Meer info? de-zoete-wever.site

6. Leo Pancakes

Bij Leo Pancakes eet je geen klassieke pannenkoeken op grootmoeders wijze, maar wel overheerlijke Amerikaanse pancakes met een moderne touch. Je eet ze er met zalm en avocado, spek en eitjes of met verse aardbeien en heel veel chocolade. Geen zoetekauw? Ze hebben er ook verrukkelijke bagels!

Waar? Mechelsestraat 45 in Leuven

Meer info? www.facebook.com/LEOpancakesleuven

7. Salé et sucré

In hartje Brugge ligt de charmante tearoom Salé et sucré. Je kan er terecht voor een lekkere pasta, smakelijke apertief én hemelse pannenkoeken. Het aantal pannenkoeken dat op hun kaart staat, is beperkt, maar hun beslag is daarom niet minder lekker, integendeel! Ideaal om tijdens de kerstmarkt of na een lange herfstwandeling een korte (en warme) pitstop te maken.

Waar? Geldmuntstraat 33 in Brugge

Meer info? www.facebook.com/Salé-et-sucré

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.