Home Lifestyle Hotspots HOTSPOTS: hoofdredactrice Eva trok met dochter Rosie (3) en man naar Nieuwpoort

HOTSPOTS: hoofdredactrice Eva trok met dochter Rosie (3) en man naar Nieuwpoort

Deze week bij Flair: geweldige kortingen om te genieten van een heerlijk uitwaaiweekend aan zee. Onze redactie ging jullie al voor en testte wat hotspots uit.

Zin om de dagelijkse sleur even te ontvluchten en eens goed uit te waaien aan zee? Deze week vind je bij Flair de ‘Weekend aan zee’-pocket waarmee je vanaf € 33 p.p. kan overnachten aan onze kust. Hoofdredactrice Eva trok met haar dochtertje Rosie en haar man naar Nieuwpoort.

Ibis Styles Nieuwpoort

In tijden van corona-schrik, gewone griep en heel veel regen, doet een korte micro-cation extra deugd. Een weekendje aan zee kwam als geroepen. Wij werden verwacht in Ibis Styles Nieuwpoort, een familievriendelijk hotel dat een beetje meer naar het binnenland ligt, dicht bij Nieuwpoort Stad. En dat familievriendelijke was meteen duidelijk: Rosie kreeg een welkomstcadeautje, er stond een heerlijk bedje voor haar klaar (en voor ons trouwens ook – wat.een.bed!) én in het kleine zwembad zijn kinderen overdag welkom. Zij was meteen in vakantiestemming.

Het hotel ligt op wandelafstand van het centrum van Nieuwpoort (waar je ook veel uitstekende restaurantjes vindt), het bezoekerscentrum van het Westfront en een heel leuke kinderboerderij De Lenspolder. Voor het strand zelf neem je beter de auto en parkeer je in Nieuwpoort Bad, je bent er dan op vijf minuutjes. Met de fiets kan het ook bij mooi weer!

1 / 3
Het familievriendelijke hotel Ibis Styles Nieuwpoort ligt dicht bij Nieuwpoort Stad.
Wat. een. bedden!
Zowel Rosie als mijn man en ik kregen een cadeautje bij aankomst.
Het familievriendelijke hotel Ibis Styles Nieuwpoort ligt dicht bij Nieuwpoort Stad.
Het familievriendelijke hotel Ibis Styles Nieuwpoort ligt dicht bij Nieuwpoort Stad.

Wat. een. bedden!
Wat. een. bedden!

Zowel Rosie als mijn man en ik kregen een cadeautje bij aankomst.
Zowel Rosie als mijn man en ik kregen een cadeautje bij aankomst.

Mijn favoriete hotspots in Nieuwpoort

1. Must-sees

Natuurreservaat De IJzermonding

Bij mooi weer en voor goeie stappers is het natuurreservaat De IJzermonding de moeite waard. Je neemt dan de gratis veerdienst aan de steiger langs de grote promenade. Je komt er in een andere, heel rustige wereld. Maar de kindjes kunnen best al wat zelfstandig stappen om er ten volle van te genieten. Met de buggy is het geen aanrader.

De promenade

Een wandeling langs de promenade langs de havengeul kan dan weer wél. Het is de verbinding tussen Nieuwpoort Bad en Nieuwpoort Stad en je wandelt langs de oude jachthaven, het natuurreservaat, de vismijn en het kattesas. Het is er vaak iets rustiger dan op de zeedijk en je kan volop wildlife spotten. Als je goed kijkt zie je misschien een zeehondje. Je kan langs deze promenade op één van de openbare parkings je auto kwijt en dan te voet naar de zeedijk wandelen.

Met de go-cart op de dijk

Het blijft een klassieker en met een peuter erbij zelfs een must: een go-cart huren bij Happy Go-Carts om de zeedijk mee op en af te scheuren. En alleen maar stoppen voor ijsjes of een warme wafel!

Searching for Utopia

Er valt ook kunst te spotten. Voor de kleintjes (en de groten) is Searching for Utopia aka de schildpad van Jan Fabre indrukwekkend. De grote gouden schildpad met ruiter steelt de show.

De Lenspolder

Kinderboederij De Lenspolder is leuk. Wij hadden pech: Rosie sliep door ons bezoek heen in de buggy. Dus geen schattige foto’s met konijntjes, maar het is wel een aanrader als je met kindjes op stap bent en eens iets anders zoekt dan zee en strand.

2. Lekker eten

Charlie’s Lunchroom

Goed lunchen doe je bij Charlie’s Lunchroom, een beetje uit het shopcentrum, een hippe plek met zowel wereldse hapjes als West-Vlaamse lekkernijen.

Albert I-laan 326

Paulina’s

Voor een ijsje, pannenkoek, pizza of garnaalkroketje kan je stoppen bij de vele klassieke bistro’s langs de zeedijk. Ga zeker eens langs bij Paulina voor een Luikse én een Brusselse wafel of een ijsje.

Zeedijk 47

3. Bij de buren

Ik heb mijn hart verloren aan Oostduinkerke, naast Nieuwpoort, dus de volgende dag stopte we daar ook nog even bij mijn favoriete adresjes. Oostduinkerke ligt op tien minuutjes rijden, via het strand wandel je in een uurtje naar daar.

De Spelleplekke

Bij De Spelleplekke leggen ze je altijd culinair in de watten. Versgepelde garnaaltjes als aperitief, heerlijke mosselpotjes en royale kinderporties (die je ook in een doggybag mee naar huis kan nemen als het kind in kwestie teveel van het aperitief gesnoept heeft). Ze bieden altijd een interessant lunchmenu aan, vaak opgebouwd rond de verse vis die uit zee komt. En er zijn ook vegan en vegetarische opties. Een echt familierestaurant waar je nooit meer weg wil!

IJslandplein 10

De Karavaan

Stop! Mama-time. De Karavaan is absoluut mijn favoriete snoepwinkel. In deze conceptstore hangen ongeveer alle merken die ik leuk vind: My Sunday Morning, American Vintage, Rails, Reiko, Beck Sondergaard. Rosie kruipt er graag mee het pashokje in, omdat de winkel zo warm en cosy aanvoelt. En nee: ik ben er nog nooit met lege handen buiten gekomen. Er zijn nog zekerheden in het leven.

Leopold II-laan 213

De Zandvoetjes

Naast De Karavaan ligt ook nog de beste schoenenwinkel voor kinderen die ik ken: De Zandvoetjes. Ik rij er eigenlijk graag voor naar de kust. Je mag er met zandvoetjes binnen, ze meten kindervoeten met engelengeduld op en stiekem is er ook een leuke collectie voor mama en papa!

Leopold II-laan 213

Meer hotspots aan de kust:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.