Home Lifestyle Hotspots HOTSPOTS: redactrice Eline trotseerde de hoge duinen in De Panne

HOTSPOTS: redactrice Eline trotseerde de hoge duinen in De Panne

Ze zocht en vond de hotspots in de meest zuidelijke badstad van België.

Zin om de dagelijkse sleur even te ontvluchten en eens goed uit te waaien aan zee? Deze week vind je bij Flair de ‘Weekend aan zee’-pocket waarmee je vanaf € 33 p.p. kan overnachten aan onze kust. Redactrice Eline nam haar mama mee naar De Panne om daar haar 62ste verjaardag te vieren. Helaas wilden de weergoden niet meewerken…

Parkhotel

De jarige jet en ik mogen een nachtje verblijven in het Parkhotel, dat pal tussen de prachtige huizen van de beschermde Dumontwijk staat. Hoewel het hotel vlakbij het strand ligt, heb je het gevoel ver weg te zijn van de grijze gebouwen en de drukte – wanneer het beter weer is dan toch – van de dijk. Het mooie tuinterras met speeltuintje, petanquebaan en in de zomer ook ligstoelen, wordt door de winterse temperaturen nog niet bevolkt, maar dat zal heel binnenkort vast wel het geval zijn. In de kamer wachten twee heerlijk zachte bedden met nog zachtere lakens en kussens, een enorme douche en een mooi uitzicht op de wijk.

Het ontbijtbuffet (dat niet inbegrepen is in de pocketprijs maar voor € 12,5 p.p. genomen kan worden) is uitgebreid en bestaat voor het grootste deel uit lokale, artisanale, biologische en/of fairtrade producten. We eten onder andere huisgemaakt quinoabrood – zó lekker – en granola, kaas van lokale boerderijen en confituur van het Waalse Le Fruitier. Het terras lonkt zelfs onder de grijze hemel, maar de eetzaal is gelukkig ook charmant.

1 / 3
Wakker worden met zicht op de zonsopgang achter de mooie Dumontwijk.
Heerlijk zachte hotellakens en -kussens (op de foto reeds beslapen, <em>of course</em>) en een douche waar je met tien man in kan staan: meer moet het niet zijn.
Voor het gezellige terras is het nog iets te winters, maar binnen smaakt het grotendeels lokale, biologische en artisanale ontbijt ook.
Wakker worden met zicht op de zonsopgang achter de mooie Dumontwijk.
Wakker worden met zicht op de zonsopgang achter de mooie Dumontwijk.

Heerlijk zachte hotellakens en -kussens (op de foto reeds beslapen, <em>of course</em>) en een douche waar je met tien man in kan staan: meer moet het niet zijn.
Heerlijk zachte hotellakens en -kussens (op de foto reeds beslapen, of course) en een douche waar je met tien man in kan staan: meer moet het niet zijn.

Voor het gezellige terras is het nog iets te winters, maar binnen smaakt het grotendeels lokale, biologische en artisanale ontbijt ook.
Voor het gezellige terras is het nog iets te winters, maar binnen smaakt het grotendeels lokale, biologische en artisanale ontbijt ook.

Mijn favoriete hotspots in De Panne

Natuurreservaat De Westhoek

Een beetje wind en regen houdt ons niet tegen. Na het ontbijt rijden we een kleine tien minuutjes naar de ingang van het Natuurreservaat De Westhoek, waar je kan kiezen tussen verschillende wandelingen die je zo lang maakt als je zelf wilt. Zelfs onder een grijze hemel zijn de hoge duinen van De Panne erg mooi en dus een ideaal decor voor coole kiekjes. Andere opties voor wandelaars zijn onder meer het Calmeynbos, de Oosthoekduinen of gewoon het strand, dat extra breed is in De Panne. Weinig badplaatsen in België waar je zo goed kan wandelen en fietsen, me dunkt. Je krijgt trouwens een wandel- en fietskaart mee van het Parkhotel, dus verloren lopen is (bijna) onmogelijk.

Tearoom Aan Zee

Een reuzewafel die van dé Dominique Persoone een 9 op 10 krijgt en een broodpudding die Belgisch kampioen werd (ja, er bestaat een kampioenschap broodpudding): meer argumenten hebben we niet nodig voor een bezoekje aan Tearoom Aan Zee. Zeker niet na een natte wandeling… De score van Persoone voor de lekker luchtige wafel is meer dan verdiend en ook de broodpudding, waarvan je een stukje bij je drankje krijgt, is een gerechtvaardigde winnaar. Niet-zoetebekken kunnen trouwens kiezen voor een hartige reuzewafel.

Markt 6

Au filet de sole

Voor een fancy, maar niet té fancy, verjaardagsdiner trekken we naar Au filet de sole, een kleine maar fijne zaak op de dijk. Je kiest er tussen twee menu’s, met of zonder aangepaste wijnen. Van aan tafel zie je de chef in de keuken de lekkere gerechtjes bereiden die de sympathieke gastvrouw even later voor je neus zet. Een aanrader!

Walckierstraat 8

Alfons

Het is er deze keer niet van gekomen, maar de volgende keer in De Panne bezoek ik sowieso Alfons. Het leuke koffie-, ontbijt- en lunchplekje wordt uitgebaat door moeder en dochter en ziet er zó leuk uit. Als de koffie even goed smaakt als hij eruitziet, dan zit het sowieso goed.

Nieuwpoortlaan 10

Actief op het strand

Als het weer het toelaat, kan je in De Panne actief en avontuurlijk doen op het strand. De badstad is de bakermat van de zeilwagensport. Je kan er initiaties volgen bij de Landelijke Zeilwagenfederatie. Bij Stevokitesurf, het activiteitencentrum in de surfclub Side Shore Surfers, kan je dan weer proeven van het kitesurfen, golfsurfen en suppen.

Lazef, Dynastielaan 20

Side Shore Surfers, Zeedijk 109

Kabine en De Karavaan in Koksijde

Na 10 minuutjes in de auto of – beter nog – een dik kwartier op de fiets, sta je vanuit De Panne in Koksijde. De overtocht is de moeite waard, onder meer door de leuke shops De Karavaan en Kabine. Bij die laatste hoort bovendien een gezellige koffiebar, Kantine genaamd. In Kabine koop je baby- en kinderspullen maar ook deco, kledij en accessoires voor volwassenen. De Karavaan is een conceptstore met de mooiste beachy mode.

De Karavaan, Leopold II Laan 213, Koksijde

Kabine, Maurice Blieckstraat 11, Koksijde

Meer hotspots aan de kust:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.