Home Lifestyle Food HOTSPOTS: 7 x foodie heaven in York

HOTSPOTS: 7 x foodie heaven in York

Redactrice Laura vaarde met de ferry naar York en ontdekte er tal van leuke plekjes.

York
© Laura Vansweevelt

Redactrice Laura vaarde vorige maand met de ferry naar York en ontdekte er niet alleen heel wat leuke winkels, maar ook tal van hotspots die het hart van menig foodie sneller zullen doen slaan. Dit zijn haar 7 favorieten.

1 / 7
Bluebird Bakery
Brew & Brownie
Milk Shack
Cosy Club
Parlormade
Whittard
The Ivy
Bluebird Bakery
Bluebird Bakery

Bluebird Bakery is een artisanale bakkerij in hartje York die al verschillende prijzen won met z’n niet te versmaden zuurdesembrood en overheerlijke patisserie. Kiezen tussen de brownies en kaneelbroodjes is geen optie, je bent bij deze gewaarschuwd!

Waar? Little Shambles 2, York

Meer info? www.bluebirdbakery.co.uk

Brew & Brownie
Brew & Brownie

Nog zo’n plek in York waar het onmogelijk is om op je lijn te letten, is Brew & Brownie. Deze koffiebar met een etalage vol lekkers is zo populair – wij waren zo gebrand op hun wereldberoemde worteltaart dat we er 20 minuten voor in de rij stonden – dat het pas een tweede vestiging opende in dezelfde straat. Ook de ontbijt- en lunchkaart – met onder meer muesli, granola, zuurdesemtoast en focaccia – is het uitproberen meer dan waard.

Waar? Museum Street 5 en 9, York

Meer info? www.brewandbrownie.co.uk

Milk Shack
Milk Shack

Milk Shack opende de deuren in 2006 en is sindsdien niet meer uit York weg te denken. Eeuwige twijfelaars zijn hier aan het verkeerde adres, want je kan kiezen uit maar liefst 180 verschillende smaken. Verder serveren ze bij Milk Shack ook typisch Amerikaanse frisdranken zoals Mountain Dew, Dr Pepper Cherry en tal van root beers. Mocht dit aanbod aan drankjes jou als zoetebek niet bevredigen, kan je nog altijd een voorraad aan Wonka Nerds, Twinkies, Marshmallow fluff, Hershey’s chocolade, Red Vines en Froot Loops inslaan. Misschien wel best op voorhand een afspraak vastleggen bij de tandarts.

Waar? Church Street 14A, York

Meer info? www.milkshack.weebly.com

Cosy Club
Cosy Club

Cosy Club is een welbekende keten in Groot-Brittannië met zo’n twintigtal vestigingen verspreid over het hele land. Met z’n poederroze toiletten en retro lampenkappen aan het plafond moet die van York de gezelligste zijn. Hier drink je een frisse pint, maar kan je evengoed smullen van een homemade hamburger met frietjes.

Waar? Fossgate 19-22, York

Meer info? www.cosyclub.co.uk

Parlormade
Parlormade

Nergens eet je scones zo vers en lekker als in Engeland. Toen wij deze ‘scone house’ spotten, konden we dan ook niet anders dan een kijkje te gaan nemen. Naast de klassiekers – scones met rozijnen en chocoladestukjes – proef je bij het schattige Parlormade  ook van creaties met meer gewaagde ingrediënten zoals chilipeper, kaas & bieslook, Guinness en garnalen. Verkies je zoet boven hartig? Probeer dan zeker de combinaties chocolade & sinaasappel, dadel & walnoot en veenbes & witte chocolade.

Waar? Little Shambles 1, York

Meer info? Facebook.com/parlormadeyork

Whittard
Whittard

Voor thee- en chocolademelkliefhebbers zal de naam Whittard vast niet onbekend in de oren klinken. Deze keten zag in 1886 het levenslicht in Chelsea en veroverde sindsdien het volledige Verenigd Koninkrijk. In York vind je een vestiging in het stadscentrum en eentje net erbuiten, in het shoppingcenter. Thee met glühwein-, kokos- of dropsmaak en chocolademelkpoeder met karamel-, kaneel-, pindakaas-, gember-, marsepein- of muntsmaak: je vindt het hier allemaal!

Waar? Parliament Street 46 en St Nicholas Avenue, York

Meer info? www.whittard.co.uk

The Ivy
The Ivy

Ook The Ivy vind je niet alleen in York, maar ook in onder meer Londen, Brighton, Oxford, Manchester, Birmingham en zelfs Ierland, Schotland en Wales. De Britse brasserie is de hele dag lang geopend en dat 7 dagen op 7! Hier kan je de dag beginnen met pancakes, ‘s middags genieten van een heerlijke salade, als vieruurtje een high tea reserveren, aperitieven met de meest stijlvolle cocktails en ‘s avonds proeven van een steak, Shepherd’s pie of fish & chips. De menukaart is zeker reden genoeg voor een bezoekje, maar wat The Ivy in York écht uniek maakt, is de prachtige voordeur van het pand die elk seizoen opnieuw versierd wordt. Het gebeurt weleens dat er zich voor The Ivy twee rijen vormen: eentje om er binnen te geraken en eentje om een foto te kunnen nemen voor de opvallende inkom.

Waar? St. Helen’s Square 2, York

Meer info? www.theivyyork.com

Helemaal verkocht? Met P&O Ferries vaar je al vanaf € 89 per persoon van Zeebrugge naar Hull en terug. Een busrit later arriveer je in York. Redactrice Laura was alvast razend enthousiast over de pittoreske Britse stad én de reis er naartoe. Lees hier haar verslag.

Lees ook: