Home Lifestyle Food HOTSPOT: kippenrestaurant Poule & Poulette opent twee nieuwe vestigingen in ons land

HOTSPOT: kippenrestaurant Poule & Poulette opent twee nieuwe vestigingen in ons land

Ook veggies zijn er aan het juiste adres.

Poule & Poulette
© Instagram: @poule_poulette

Liefhebbers van een lekker kippetje kennen Poule & Poulette in Antwerpen misschien al, maar het kippenrestaurant opent zeer binnenkort nog twee nieuwe vestigingen in ons land. Blij ei!

In 2013 opende Frederic Goossens samen met zijn partner Inne Vangeel een allereerste Poule & Poulette-take-outboetiek in de vorm van een traditioneel kippenkraam in Brasschaat. Naast die boetieks opende een tijdje later ook een Poule & Poulette-restaurant in Antwerpen en zeer binnenkort komt er dus ook in een Gent en Brussel.

Weet wat je eet

Naast de oorsprong van de kip, die uit eigen land moest komen om zo de traceerbaarheid en de kwaliteitscontrole te vergemakkelijken, heeft Frederic ook een eigen voedingspatroon vastgelegd voor zijn kippen. ‘We hebben controle over de oorsprong van de eieren waaruit onze kuikens en latere kippen gebroed worden’, klinkt het. ‘Verder hebben we die ook over hun welzijn, huisvesting en levensomstandigheden. Onze kippen leven voor hun comfort op balen stro. We hebben inzicht en inspraak in hun plantaardig voedingspatroon, wat een betere smaak oplevert. “Weet wat je eet’” staat bij ons centraal.’

Chicken lovers en veggies

Op het menu: een smaakvolle, sappige kip aan ‘t spit, maar ook vol-au-vent, een frisse caesarsalade of Thaise tom ka kai. Ook voor geflambeerde kip of een gevulde seizoenskip ben jij bij Poule & Poulette aan het juiste adres. In het voorjaar hebben we bijvoorbeeld een vulling van groene asperges en kwarteleitjes, in het najaar smul je van een seizoenskip gevuld met truffels en champignons.

Ga je op stap met vrienden die geen vlees eten of ben je zelf vegetariër? Er staan ook heerlijke vegetarische gerechten op de kaart dankzij Greenway. Zelfs over het interieur werd nagedacht. In het ‘box’-zitsysteem zit je boven en onder elkaar, net als kippen op een stok. Geweldig!

Poule & Poulette – praktisch

Antwerpen: Sint-Jansvliet 21 en Scheldestraat 91.
Gent: Korenmarkt 11, vanaf maart.
Brussel: Jourdanplein 70, vanaf mei.
Website

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.