Home Lifestyle HOTSPOT: dit is het kleurrijkste straatje van Parijs

HOTSPOT: dit is het kleurrijkste straatje van Parijs

Rue Crémieux is dankzij tientallen huisjes in pastelkleuren volledig Instaproof.

© Instagram @iamemmamumford

Heb je dringend wat kleur nodig tijdens deze grijze dagen? Daarvoor hoef je helemaal niet ver te reizen. Breng een bezoekje aan Rue Crémieux, het kleurrijkste straatje van Parijs.

We werden in februari even getrakteerd op een extreem vroege lente, maar de laatste dagen zijn we teruggekatapulteerd naar de winter. Hoe het weer er de komende dagen uitziet? Regen, regen en nog eens regen. Wie dringend een beetje kleur nodig heeft tijdens deze donkere dagen, kan terecht in Rue Crémieux.

Natte droom

De inwoners van die straat verfden hun huizen zo’n twintig jaar geleden allemaal in vrolijke pastelkleuren. Het is een beeld dat je vooral tegenkomt als je op vakantie bent op een of ander tropisch eiland, maar dit straatje ligt gelukkig slechts op een paar uurtjes rijden.

Je vindt Rue Crémieux in het hartje van Parijs, meer bepaald in het twaalfde arrondissement, dicht bij Place de la Bastille. De locatie is dankzij de tientallen kleurrijke huisjes de natte droom van iedere Instagramgebruiker. Elke foto die je er neemt, staat sowieso ongelooflijk goed op je feed en levert je ongetwijfeld tientallen likes op.

De inwoners worden de laatste tijd dan ook overspoeld door toeristen en vragen daarom aan het stadsbestuur om een poort te plaatsen in hun straat. Ze hopen zo ‘s avonds en in het weekend niet meer gestoord te worden door compleet vreemden die plots poseren aan hun voordeur of raamkozijn.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.