Home Lifestyle Hooverphonic zal ons land vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival

Hooverphonic zal ons land vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival

De band zei in het verleden al 3 keer neen op de uitnodiging, maar heeft nu naar eigen zeggen hét perfecte nummer.

© VRT

Het Eurovisiesongfestival vindt volgend jaar plaats in Rotterdam en wie weet in 2021 in ons Belgenlandje, want niemand minder dan de bekende band Hooverphonic zal onze driekleur bij onze noorderburen verdedigen.

Alex Callier, Raymond Geerts en Luka Cruysberghs. Niet één, maar drie namen trekken voor ons land naar het Eurovisiesongfestival in Rotterdam in mei volgend jaar. En dit zijn niet de minste namen! Zij vormen immers samen de populaire band Hooverphonic bekend van hits zoals ‘Mad About You’ en ‘Romantic’.

Muzikale circus

Danira Boukhriss mocht gisteren in haar talkshow ‘Vandaag’ op Eén dit grote nieuws bekendmaken. De drie bandleden waren er ook om wat meer uitleg te geven over deze toch wel opvallende keuze. De band zei in het verleden immers al drie (!) keer neen op deze uitnodiging. ‘Nu hebben we het nummer en dat was voor ons echt belangrijk’, aldus Alex tegen VRT.

Na de eerder nieuwe artiesten van de afgelopen jaren kiest ons land nu voor een ervaren rot in het vak. Hooverphonic is namelijk al vijfentwintig jaar bezig met muziek maken en hun sound is ondertussen bekend tot over onze landgrenzen heen. Producer en songwriter Alex en gitarist Raymond hadden de eer om die periode met verschillende zangeres op te treden. Luka die in team Alex zat tijdens ‘The Voice van Vlaanderen’ en deze wedstrijd ook won, is hun laatste nieuwe aanwinst. ‘Dit is zo’n grote kans’, vertelde Luka aan VRT. ‘Ik was heel vereerd dat ze ons hadden gevraagd.’ Zij deed in het verleden trouwens al auditie voor Junior Eurosong.

De vorige editie stuurde RTBF de jonge zanger Eliot naar Tel Aviv en die haalde met ‘Wake Up’ helaas niet de grote finale. Het jaar ervoor slaagde ook Sennek met ‘A Matter Of Time’ er niet in om Europa te overtuigen in de halve finale. Met deze inzending schatten heel wat mensen onze kans op een finaleplaats of zelfs een plaatsje in de top drie wél hoog in. Het zou volgens sommigen zomaar eens kunnen dat het hele muzikale circus in 2021 zelfs in ons land wordt georganiseerd.

‘De besten van de besten’

VRT is alleszins laaiend enthousiast. ‘Hooverphonic is een onwaarschijnlijke topnaam‘, aldus netmanager Olivier Goris. ‘Hen de Belgische kleuren laten verdedigen, is iets waar we al jaren van dromen. Schitterend dat het nu lukt! Het is een ongelooflijke eer dat wij met Eén de besten van de besten naar het Eurovisiesongfestival mogen sturen.’

De groep is de volle honderd procent overtuigd van hun nummer dat ze nu volop aan het afwerken zijn. Begin volgend jaar zullen we dat voor de eerste keer horen. Het wordt een typisch Hooverphonic-lied met een grote orkestratie. Het grote moment zelf is op dinsdag 12 of donderdag 14 mei, want dan vinden de halve finales plaats in Rotterdam. Wij duimen alvast dat we ze live in Rotterdam Ahoy of ergens op een groot scherm in Nederland aan het werk mogen zien tijdens de finale op 16 mei.

Lees ook: