Home Lifestyle SEX TALK: ‘Hoe kan ik een gevoel van lust opwekken zonder alcohol?’

SEX TALK: ‘Hoe kan ik een gevoel van lust opwekken zonder alcohol?’

Seksuoloog Alexander Witpas: ‘Voor sommige mensen is alcohol een angstdempend middel.'

hoog libido alcohol
© Roman Odintsov via Pexels

De een heeft nu eenmaal een hoger libido dan de ander. En daar is niks mis mee. Als je merkt dat je meer zin hebt als je alcohol drinkt, kan dat natuurlijk fijn zijn, maar hoe wek je datzelfde gevoel op zonder een glaasje op? Seksuoloog Alexander Witpas geeft tips om op andere manieren een hoog libido te krijgen.

Ik heb niet zo’n hoog libido, maar als ik dronken ben, wil ik mijn vriend haast bespringen. Hoe komt dat? Wat kan ik doen om dat gevoel wat vaker op te wekken zonder alcohol?

Seksuoloog Alexander Witpas: ‘Voor sommige mensen is alcohol een angstdempend middel. Mensen die een paar glazen op hebben, durven vaak allerlei dingen waar ze in nuchtere staat niet aan zouden beginnen. Dat kan zowel positieve als negatieve gevolgen hebben. Je krijgt meer moed, maar tegelijk wordt je beoordelingsvermogen slechter. Hoe dan ook: als de spanning en het gepieker in je hoofd wegvallen na een paar glaasjes, kan je daardoor een aantal andere zaken beter voelen. Seksuele opwinding is er daar eentje van.

Plezier en uitbundigheid

‘Als je hetzelfde wil bereiken zonder alcohol (en dat lijkt me een goed idee), ga dan op zoek naar manieren om te leren ontspannen en je aandacht te focussen op je lichaam. Ga na welke overtuigingen of gedachten je opwinding in de weg staan wanneer je nuchter bent. Verder kan je situatie er natuurlijk ook iets mee te maken hebben. Als je meestal alcohol drinkt in situaties die je associeert met plezier en uitbundigheid, dan moet je misschien wat meer plezier en uitbundigheid in je seksleven brengen.’

Lees ook: