Home Lifestyle Food Honeycomb-pasta is de foodtrend van TikTok die jij wil proberen

Honeycomb-pasta is de foodtrend van TikTok die jij wil proberen

Al vergt het wel wat meer moeite dan de superpopulaire fetapasta...

honey comb pasta
© Angèle Kamp via Unsplash

Het supersimpele pastarecept met feta en kerstomaatjes ging begin februari viraal op TikTok. Nu is er een andere pastatrend die iedereen maakt. De honeycomb-pasta (of letterlijk vertaald: honingraatpasta) ziet er niet alleen heerlijk uit, maar ook héél cool.

Nee, het is geen pasta met honing (al klinkt dat ook niet slecht), maar wel een gerecht dat zo is samengesteld dat het lijkt op een bijenraat door de manier waarop de rigatoni wordt geplaatst. Je zet de pastabuisjes namelijk rechtop! Hoe cool ziet dat eruit?!

@bananalovesyoutooThis honeycomb pasta is so good!! 🍝 #fyp #foryou #foryoupage #pasta #cookinghacks #yum♬ original sound – Anna Rothfuss

Het plaatsen en vullen van de pasta neemt wat tijd in beslag, maar voor de rest is concept vrij simpel. In een springbakvorm giet je op de bodem een bolognesesaus of een andere saus naar keuze. Daarin zet je gekookte rigatoni-pasta rechtop tot de schaal vol is. Dan giet je de rest van de saus eroverheen. Werk af door stukjes gescheurde mozzarella of mozzarellabolletjes in de pastabuisjes te steken, strooi geraspte kaas eroverheen en zet de schaal vervolgens in de oven. Het volledige recept met de juiste verhoudingen en timing van bovenstaande variant vind je in het bijschrift van onderstaande Instagrampost.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Cheese lovers

De echte cheese lovers kunnen de kaas in elk pastabuisje steken, zoals bovenstaande TikTokker doet. Al vergt dat wel meer tijd en moeite. Wie het simpeler en sneller wil, kan onderstaand recept volgen. Die gebruiker maakt het recept met een tomatenroomsaus, strooit de mozzarella gewoon over de schotel en werkt niet alleen af met geraspte mozzarella maar ook met Parmezaanse kaas. Welke variant je ook kiest, of wat je er ook zelf van maakt (misschien proberen we eens een spinaziesaus?!), het zal sowieso smaken!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Honger gekregen? Meer recepten: