Home Lifestyle Te cute: honden gaan de straat op om te protesteren tegen dierproeven

Te cute: honden gaan de straat op om te protesteren tegen dierproeven

De fluffy actievoerders kwamen met een duidelijke boodschap op straat.

Als dit groepje honden je hart niet steelt, dan weten wij het ook niet meer. De viervoeters kwamen vorige week in New York samen om te protesteren tegen dierproeven voor cosmetica. En zoals het een echte demonstratie betaamt, waren de fluffy actievoerders voorzien van protestborden, spandoekjes, een vastberaden blik en een duidelijke boodschap.

De hondendemonstratie was een initiatief van Forever Against Animal Testing, een campagne en petitie van The Body Shop en Cruelty Free International. Acht honden kwamen samen voor het kantoor van de Verenigde Naties om de petitie kracht bij te zetten en te protesteren tegen dierproeven in de cosmeticasector. Dat deden ze met echte protestborden en spandoeken met opschriften als ‘Ban animal testing’ en ‘Down with cruel cosmetics’.

‘We hebben gekozen voor een demonstratie met honden omdat honden steeds een krachtig symbool zijn geweest in de Forever Against Animal Testing-campagne. Honden laten goed zien wat onze relatie met dieren inhoudt en vormen ook een band met de mensen die onze cruelty-free doelen steunen. Dit unieke protest staat symbool voor onze brandende ambitie om dierproeven voor cosmetische doeleinden wereldwijd verboden te krijgen’, zegt Jessie Macneil-Brown, hoofd wereldwijde campagnes van The Body Shop.

Wereldwijd zijn jammer genoeg 500.000 dieren nog steeds het slachtoffer van dierproeven. 80 % van alle landen ter wereld heeft er nog geen wetgeving tegen. Als 100 % cruelty-free beautymerk vond The Body Shop het hoog tijd om daar verandering in te brengen. Met de demonstratie roepen ze hun consumenten op om massaal de petitie te tekenen. De voorbije 6 maanden werd dat al zo’n 4,1 miljoen keer gedaan. Zodra ze 8 miljoen handtekeningen hebben verzameld, zal de petitie worden voorgelegd aan de VN. Hopelijk organiseren zij dan een internationale conventie tegen dierproeven voor cosmetische doeleinden.

Hier kan je zelf de petitie tekenen.

Hoe weet je of je producten diervriendelijk zijn?

Heel makkelijk: staat het ‘Leaping Bunny’-logo op de verpakking, dan is het product officieel cruelty-free en werd het niet getest op dieren. Op deze pagina van Cruelty Free International kan je snel achterhalen of je favoriete producten al dan niet dierproefvriendelijk zijn.

Lees ook: