Home Lifestyle Food Geen zin om te koken? HomeChefs laat hobbykoks uit jouw buurt een...

Geen zin om te koken? HomeChefs laat hobbykoks uit jouw buurt een maaltijd voor je bereiden!

Bestel talrijke gerechten aan schappelijke prijzen.

© rawpixel via Pexels
© rawpixel via Pexels

Sta je niet elke avond te springen om een maaltijd in elkaar te flansen? Of ben je gewoon niet zo’n keukenprinses? Als je vanavond voor de zoveelste keer plant pizza te bestellen of frietjes wil gaan halen, kan je misschien eens overwegen om het online initiatief HomeChefs een kans te geven. Geen fastfood, maar wel homemade gerechten. Give it a go!

Klaar is kees

HomeChefs is een initiatief van Klaariskees.be, een website waarop je mensen kan boeken voor allerlei dingen. De nieuwste reden: food! ‘s Avonds staat immers niet iedereen te springen om nog uitgebreid te kokerellen. ‘Daarbij komt dat veel hobbykoks zoeken naar een manier om hun hobby uit te voeren door eten op voorhand te bereiden of bij anderen thuis te gaan koken’, aldus Louis Ballegeer van KlaarisKees. Uit die wetenschap groeide het idee om HomeChefs uit te bouwen. En met succes! Tot nu toe registreerden al meer dan 3000 Vlaamse hobbykoks zich voor het concept.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Dessert vergeten? No problem!

Je moet aanduiden in welke regio je woont, of je je maaltijd zelf wil ophalen of die liever thuis laat bezorgen en met welke allergenen de hobbykok eventueel rekening moet houden. Krijg je straks bezoek over de vloer, maar vergat je de ingrediënten voor het dessert in te slaan? HomeChefs biedt naast voor- en hoofdgerechten ook taarten en andere zoets aan. Wij zagen bijvoorbeeld al een verleidelijk doosje macarons passeren…

Prijskaartje

Wat zo’n maaltijd precies mag kosten? Dat hangt uiteraard af van je bestelling. Voor een doosje met 20 zelfgemaakte brownies tel je € 12 neer. Voor 500 gram vol-au-vent vraagt een hobbykok uit Tielt dan weer € 7,50. Meer zin in cannelloni met ricotta, spinazie en gehakt? Daar vraagt iemand uit Mechelen € 9 voor. Keuze te over!

Om HomeChefs uit te proberen, surf je naar Klaariskees.be/homechefs.

Lees ook: