Home Lifestyle FOREVER YOUNG: 21 x kleine dingen die je helpen om je volwassen...

FOREVER YOUNG: 21 x kleine dingen die je helpen om je volwassen te doen voelen

11. Leer er eindelijk mee leven dat mensen jou met ‘mevrouw’ aanspreken.

© Getty

Generatie laat’, zo worden de millennials weleens genoemd. Heb jij ook het gevoel dat je maar niet volwassen kan worden? No stress, alles op zijn tijd! Wil je toch al een beetje van het ‘grote-mensen-leven’ proeven? Dan kunnen deze 21 simpele dingen je misschien wel helpen.

Laat jij je was nog steeds door de mama doen of lukt het jou nog altijd niet om je facturen van reclame en postkaartjes te onderscheiden? Dan heb jij misschien wel het gevoel dat je maar niet volwassen kan worden. Met deze kleine tips geven wij je alvast een duwtje in de rug.

 1. Vanaf nu ga je de deur niet meer uit zonder je bed op te maken en je pyjama terug op zijn plaats te leggen.
 2. Je hebt altijd een boodschappentas in de koffer van je auto of in je fietstas liggen, zodat je in de winkel niet meer moet schooien om een zakje of op zoek moet gaan naar een lege doos.
 3. Laat die kant-en-klare maaltijden in de rayon staan en probeer minstens drie keer per week zelf iets te koken. Geen tijd om inkopen te doen en uren achter je potten en pannen te staan? Geen excuus! Bestel gewoon een maaltijdbox, en kies enkele snelle en eenvoudige recepten uit.
 4. Schaf een postmandje aan waarin je je post mooi kan sorteren. Rekeningen bij de rekeningen en de Flair bij de Flairs. Moeilijker dan dat wordt het niet.
 5. Koop een hele hoop nieuwe schoonmaakproducten waarmee je een frisse – pun intended -start kan maken. Een vloer die naar dennen ruikt en een bad mét zeegeur, heerlijk!
 6. Meer boeken, minder Netflix!
 7. Ga op zoek naar een nieuwe man crush. Cody Simpson, Taylor Lautner en Harry Styles zijn intussen al een beetje passé, toch?
 8. Ga eens ergens anders eten dan in het restaurant van Ikea. Dan bedoelen we niet dat je meteen een tafeltje in een sterrenrestaurant moet reserveren, maar een restaurant waar je voor de verandering eens geen teddybeer of kapstokken naast jou hebt staan, is al heel wat.
 9. Koop een overzichtelijke kalender en houd elke maand enkele dagen vrij om je huis op te ruimen en de was (zelf) te doen.
 10. Het klinkt veel makkelijker gezegd dan gedaan, maar durf af en toe eens toe te geven dat je misschien wel fout zit. Zo bespaar je niet alleen jezelf, maar ook je ouders en vrienden de eindeloze discussies.
 11. Leer er eindelijk mee leven dat mensen jou met ‘mevrouw’ aanspreken, zonder dat je je daar raar bij moet voelen.
 12. Maar wees ook trots als ze aan de kassa om je identiteitskaart vragen. Nog maar eens een bewijs dat je goed bezig bent.
 13. Knip je studentenkaart in tweeën en pijnig jezelf niet langer door ze in jouw portemonnee te laten zitten. Minder pijnlijke oplossing: plak ze in een fotoboek.
 14. Zeg ‘Friends’ om 19u ’s avond eventjes vaarwel en maak tijd voor het nieuws, zodat je met je collega’s kan meepraten en je eigen mening kan leren te uiten.
 15. Vanaf nu maak je zelf je afspraak bij de tandarts én ga je minstens een keer per jaar langs om je gebit te laten controleren.
 16. Je gaat die spin zelf te lijf, zonder je hele huis te evacueren of je papa of lief te bellen.
 17. Zorg ervoor dat je keukenkasten altijd gevuld zijn. Er is niets gênanter dan je gasten enkel een glaasje kraantjeswater aanbieden, omdat je niets in huis hebt.
 18. Stop met te doen alsof je je ziek voelt. Geef gewoon eerlijk toe dat je een dikke vette kater hebt. Daar is per slot van rekening niets mis mee.
 19. Probeer je impulsieve aankopen onder controle te houden. Heb je die nieuwe iPad echt wel nodig? En wat dacht je ervan om die zoveelste mascara – die je waarschijnlijk toch nooit zal dragen – in het winkelrek te laten liggen?
 20. Ga eens naar een toneelstuk kijken. Oké, die cinema en dat concert zijn ongetwijfeld ook de moeite waard, maar af en toe een uitje naar een theaterzaal kan ook weleens leuk zijn.
 21. Blijf vooral van het leven genieten!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.