https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Food HEBBEN: met dit handige apparaat maak je zelf heerlijke pindakaas

HEBBEN: met dit handige apparaat maak je zelf heerlijke pindakaas

Zo ben je honderd procent zeker zijn dat jouw pot uitsluitend uit pinda's bestaat.

pindakaasmachine
© corleto peanut butter via unsplash & amazon

Bij het ontbijt, lunch of avondeten: pindakaas smaakt altijd! Potten uit de supermarkt zijn voorgoed verleden tijd, want je kan nu je eigen, heerlijke voorraad maken dankzij een handige apparaat.

Pindakaas is heerlijk bij zo goed als elk gerecht. Een stukje fruit, een saaie cracker of een rijstschotel: met een lepeltje van dit notenmengsel geef je al je maaltijden net dat tikkeltje extra. In de supermarkt heb je verschillende  soorten, maar helaas steken sommige merken het goedje vol met extra suiker of andere zaken. Wil je zeker zijn dat jouw pot uitsluitend uit pinda’s bestaat? Ga dan zelf aan de slag!

Nootjes pellen

Amazon verkoopt een handig apparaat waardoor je in een mum van tijd de lekkernij kan verorberen. Met deze pindakaasmachine hoeft je dus niet steeds je blender of mixer uit te kuisen. Steek de gepelde pindanootjes er bovenaan in, voeg wat olie toe en druk op de knop. Poepsimpel en o zo lekker! Geen fan van pindakaas? Maak dan je eigen pistachenotencrème, hazelnootvulling of cashewpasta.

Je kan het toestel hier online bestellen voor 56 euro. Dat is sowieso een pak goedkoper dan je voorraadkast volproppen met potten uit de supermarkt. Je steekt er wel wat meer werk en geduld (lees: oefen die vingers al maar om tientallen nootjes te pellen) in, maar je weet wel honderd procent zeker wat er in je product zit. En geef toe: wat je met liefde maakt, smaakt toch altijd beter?

Lees ook: