https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Hebben de schrijvers van ‘Familie’ en ‘Thuis’ samen vergaderd over de seizoensfinales?

Hebben de schrijvers van ‘Familie’ en ‘Thuis’ samen vergaderd over de seizoensfinales?

'Thuis'- en 'Familie'-kijkers zitten momenteel met dezelfde vraag.

© VRT en Medialaan

‘Thuis’-fans zagen vrijdag al hun – volgens velen teleurstellende – seizoensfinale, terwijl ‘Familie’-kijkers nog een weekje langer van hun favoriete soap kunnen genieten. Maar de vraag die ze zich stellen, is voor beide groepen dezelfde: wie is de ontvoerder?

Ontvoering x 2

Moord, zelfmoord, brand, verkrachting, een auto-ongeval, bedrog, enzovoort: al die jaren als trouwe ‘Thuis’-kijker leerden ons dat er heel wat dramatische dingen kunnen gebeuren in een seizoensfinale. ‘Familie’-kijkers hebben ongetwijfeld dezelfde ervaring. Opvallend is dat beide schrijversteams dit jaar voor exact hetzelfde thema kozen, namelijk een ontvoering door een personage dat zich niet bekendmaakt voor de kijker. De kijkers van ‘Thuis’ zullen zich heel de zomer het hoofd mogen breken over de vraag wie de ontvoerder is, terwijl die van ‘Familie’ hopen dat antwoord (voor) vrijdag nog te krijgen.

De verdachten

In ‘Thuis’ werd Waldek aan het einde van een weinig spannende seizoensfinale wakker in een soort kelder of bunker, waarop zijn ontvoerder binnenkomt en hij helemaal in paniek slaat. Natuurlijk krijgt de kijker die ontvoerder niet te zien, maar wat we wél zagen is dat heel wat personages net voor die scène nog snel ergens heen vertrokken. Zo werden zij stuk voor stuk verdachten: Mayra, Julia, Simonne en Frank.

De meer populaire theorieën zijn die rond Julia en Mayra. Julia zou wraak willen op al haar exen – Cois, Luc en dan Waldek – maar had ze wel tijd genoeg om na haar moord(poging?) op Luc nog naar Waldek te gaan zonder dat Paulien en de rest van het huis ongerust (of erger nog: de lasagne koud) zou worden? Hoe crazy zou het echter zijn als het Julia was die ook Sandrientje ontvoerde en met het kind bij Waldek verscheen? Dat zou zijn grote paniek kunnen verklaren. Mayra zou dan weer zot geworden zijn en haar ongeboren kind alleen willen opvoeden. Eerder onwaarschijnlijk, als je ‘t ons vraagt. En Frank en Simonne willen we niet in de gevangenis zien terechtkomen, dus die mogen het gewoon niet gedaan hebben.

Stefanie van ‘Familie’ zit al een tijdje gevangen, maar haar ontvoerder draagt een helm wanneer hij bij haar komt. Ook zij zit in de donkere kelder en ziet er net als Waldek allesbehalve goed uit. Zelf dacht Stef dat ze in Nieuw-Zeeland geraakt was en haar vroegere stalker Jason haar ontvoerde, tot ze een kaartje van een pizzeria in Mechelen vond. Nu leeft bij de kijkers vooral het idee dat Simon de man onder de helm is, maar ligt dat antwoord niet te veel voor de hand?

Bekijk meer video’s van Familie op vtm.be

Zullen ‘Familie’-fans voor het einde van het seizoen nog te weten komen wie de ontvoerder is? Of mogen ze samen met de ‘Thuis’-fans een hele zomer hun hoofd breken over de ontvoerdersvraag? En ook belangrijk: overleven Waldek en Stefanie hun ontvoeringen?

Lees ook: