Home Lifestyle HBO deelt eerste blik op ‘Run’, de nieuwe serie van ‘Fleabag’-maker Phoebe...

HBO deelt eerste blik op ‘Run’, de nieuwe serie van ‘Fleabag’-maker Phoebe Waller-Bridge

De romcom thriller vertelt het verhaal van van twee oude geliefden die elkaar beloofden samen weg te lopen als ze hun huiselijk leventje beu werden.

© Getty/HBO

HBO heeft een eerste teaser gelost van ‘Run’, een gloednieuwe serie waaraan ‘Fleabag’-heldin Phoebe Waller-Bridge zowel voor als achter de camera meewerkt. De romcom thriller – als dat zelfs een genre is – vertelt het verhaal van twee oude geliefden die elkaar beloofden samen weg te lopen als ze hun huiselijk leventje beu werden.

Merritt Wever (‘New Girl’, ‘Marriage Story’) en Domhnall Gleeson (Bill Weasley in de Harry Potter-films) spelen Ruby en Billy, twee dertigers die samen waren tijdens hun studentenjaren. Ze sloten toen een pact: als een van de twee ‘RUN’ stuurt naar de ander en die hetzelfde antwoordt, dan zouden ze samen weglopen en het land door reizen. Zeventien jaar na de afspraak gebeurt het. De twee vertrekken op een avontuur dat in de teaser vooral grappig lijkt te zijn, maar volgens de genrebeschrijving ook een zekere spanning zal bevatten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Phoebe Waller-Bridge is co-executive producer van de serie. Ze speelt ook een rolletje. De actrice/maker is Laurel, een vrouw die Ruby en Billy tegenkomen op hun reis. Buiten Waller-Bridge is er nog een link met de populaire serie ‘Fleabag’, want Vicky Jones schreef het verhaal. Zij schreef ook mee aan ‘Fleabag’ én aan ‘Killing Eve’, de serie waaraan Waller-Bridge eveneens werkte. We kunnen zeggen dat de twee zowat partners in crime zijn.

‘Run’ start op 12 april. Nieuwe series van HBO zijn gewoonlijk op dezelfde dag dat ze in Amerika te zien zijn bij ons beschikbaar op Telenet Play en Play More, dus de kans is groot dat dat voor ‘Run’ ook geldt.

Lees ook: