Home Lifestyle Film Potterheads, opgelet: je kan vanaf nu het enige echte ‘Harry Potter’-UNO-kaartspel spelen

Potterheads, opgelet: je kan vanaf nu het enige echte ‘Harry Potter’-UNO-kaartspel spelen

De 'Sorteerhoed'-kaart gooit roet in het eten.

© IMDB

Potterheads zullen het geweten hebben: er is een speciale editie van het alom bekende kaartspel UNO en die draait helemaal rond de populaire ‘Harry Potter’-saga.

Spelgigant Mattel brengt een nieuwe editie van het kaartspel UNO uit. De kans is groot dat ook jij de klassieke versie ergens in je spelletjeskast hebt liggen, maar voor deze ‘Harry Potter’-variant vind je vast nog wel een plekje.

Sorteerhoed als geheime troef

Deze speciale editie heeft dezelfde spelregels als het gewone UNO-spel, maar de kaarten zijn versierd met ‘Harry Potter’-personages zoals Hermelien, Ron, Professor Perkamentus, Hagrid en natuurlijk Harry zelf. Uiteraard zijn ook alle actiekaarten aanwezig. Je kan je medespelers dus nog steeds een ‘+2’- of ‘+4’-kaart toewerpen. Yes!

Mattel voegde wel één speciale actiekaart toe aan deze special edition: de ‘Sorteerhoed’-kaart. Dit is de ultieme pestkaart om andere dreuzels uit te schakelen. Wie deze kaart legt mag namelijk zelf kiezen wie hij wil straffen. De gekozen pispaal moet kaarten van de stapel trekken tot hij een rode ‘Griffoendor’-kaart trekt. Het zou dus weleens kunnen dat die speler nadien tot zijn ergernis met een groot aantal nieuwe kaarten verder moet spelen.

Wie het spel wil spelen kan het met de ‘Accio’-spreuk tevoorschijn proberen te toveren of kan het hier gewoon even bestellen via Amazon.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.