Home Lifestyle Body Haal de waarzegster in je naar boven met dit makkelijke overzicht over...

Haal de waarzegster in je naar boven met dit makkelijke overzicht over handlezen

Op deze manier kan je de toekomst van je familie of vrienden voorspellen tijdens het kerstdiner.

Zit jij ook tijdens kerstavond aan tafel met de hele familie? Hallo, awkward stilte! Gelukkig kan jij dit gênante moment verhelpen dankzij ons makkelijke overzicht over handlezen. Zo kan jij de toekomst van het ensemble voorspellen én word jij in no time de ster van de avond. Who needs waarzeggers?

Wat je vingers vertellen

Klein duimpje?

Je duim zegt iets over je karakter. Komt hij tot ongeveer aan de helft van het onderste kootje van je wijsvinger? Dan kom je voor jezelf op, zonder dominant te worden. Doe dus vooral zo voort.

Beleefd wijsvingertje

Ben jij een geboren leider? Dan komt je wijsvinger waarschijnlijk hoger dan halverwege het bovenste kootje van de middelvinger. Komt hij veel lager, dan ben je een tikje onzeker.

Opgestoken middelvinger

Steek hem vooral even op – doe dat wel discreet. Is hij heel lang? Dan ben je veeleer een loner. Is hij aan de korte kant, dan ben je nogal impulsief. Veel verantwoordelijkheid? Niets voor jou.

Ring je ringvinger

Dramaqueen gespot! Heb je een lange ringvinger, dan ben je niet alleen creatief en vurig, maar sta je ook graag in de belangstelling. Misschien is een carrière als actrice iets voor jou…

Pink diva

Niets mis met een garderobe vol designspullen en een chique auto onder je bevallige booty. Vrouwen met een lange pink houden van mooi en duur. Nog één ding: let op voor mensen met een kromme pink. Die durven al eens een leugentje te vertellen.

Size does matter

Even testen: hou je hand voor je gezicht. Komen je vingers tot aan je wenkbrauwen, netjes in het midden van je voorhoofd of helemaal tot aan je haar? Kleine handen ogen dan wel schattig, maar dan kan je niet tegen je verlies. Intens en daadkrachtig, dat ben jij. Misschien niet zo verwonderlijk: gemiddelde handen wijzen op een rustig karakter. Heb je opvallend grote handen? Dan ben je gezegend met véél talenten, alleen niet het talent om snel te beslissen.

Breed = heet

Hoeveel je ook lijnt, je handen zal je niet veel smaller krijgen. No worries, mensen met brede handen worden over het algemeen heel sympathiek gevonden. Logisch ook, ze zijn sociaal en oprecht en functioneren goed in groep. Fun gegarandeerd.

Links. Nee, andere links!

Ben jij linkshandig? Dan ben je waarschijnlijk een creatieve en emotionele dromer. Gebruik jij vooral je rechterhand? Jij bent een doener.

Sexxxy!

Best grappig: mannen met een ringvinger die langer is dan hun wijsvinger hebben haast alle vrouwen aan hun voeten liggen. En vrouwen die een lange ringvinger hebben, vinden zichzelf vaak aantrekkelijk. De verklaring? Het mannelijk hormoon testosteron. Daardoor zoek je ook graag het avontuur op én heb je véél zin in seks.

Handlezen voor dummies

Genoeg theorie! Tijd voor actie. Dankzij dit handige overzicht kan jij de toekomst van je oma, neef, tante of kleine broertje voorspellen als een echte waarzegster.

1 / 7
Stresslijntjes/frustratielijntjes
Relatielijn
Hoofdlijn
Levenslijn
Hartlijn
Gelukslijn
Venusheuvel
Stresslijntjes/frustratielijntjes
Stresslijntjes/frustratielijntjes

Stresslijntjes zijn de horizontale lijntjes op je vingertoppen. Bespeur je die? Dan ben je zeer geconcentreerd bezig geweest tijdens bepaalde gebeurtenissen. Hoe meer lijntjes, hoe meer stress je hebt gehad. Frustratielijntjes zijn de verticale lijntjes op het onderste gedeelte van je vingers. Hoe meer streepjes, hoe vaker je gefrustreerd bent geweest en niet altijd goed omkon met stress.

Relatielijn
Relatielijn

Natuurlijk zijn we benieuwd naar de mannen die op ons pad komen. De naam van dé man kunnen we je niet geven, maar de lijntjes onder je pink geven je toch al een idee. Eén duidelijke relatielijn? Jij en je prins blijven altijd samen. Let wel, begint die lijn met een vork, dan kan het even duren voor je hem vindt. Hoe dieper je lijn, hoe intenser je relatie. Als je meerdere lijntjes ziet, heb je een woelig liefdesleven, misschien zelfs een minnaar.

Hoofdlijn
Hoofdlijn

Meevoelend, zakelijk, dromerig of nuchter: je hoofdlijn vertelt je hoe je denkt. Heb je een gebogen hoofdlijn, dan vind jij het heerlijk om anderen te helpen. Als ze rechter loopt, zal je ooit een ge-wel-dige manager zijn. Raakt je hoofdlijn ook nog eens je levenslijn? Dan heb je tonnen ambitie. En wat de lengte betreft: een lange hoofdlijn wijst erop dat je veel fantasie hebt, een korte dan weer dat je een steengoed geheugen hebt. Kleine tip: ben je romantisch? Zoek dan een lief met een ronde hoofdlijn, die zal je overladen met bloemen.

Levenslijn
Levenslijn

Om meteen een fabeltje de wereld uit te helpen: je levenslijn vertelt niet hoe oud je zal worden. Ze zegt wel iets over je wil en je gezondheid. Is je levenslijn heel duidelijk? Dan sport je graag. Staat je levenslijn bovendien los van je hoofdlijn, dan zoek je graag nieuwe kicks op en ben je ongelofelijk spontaan. Geen nood als ze wel verbonden zijn, er is niets mis met af en toe wat voorzichtiger te zijn. En als je je afvraagt wat die kleine lijntjes zijn die uit je levenslijn springen: die geven aan dat je iets moois te wachten staat, zoals een nieuwe job, een huwelijksaanzoek of een kindje. 

Hartlijn
Hartlijn

Hoe dieper je hartlijn, hoe gevoeliger je bent. Een korte hartlijn? Jij bent een geboren mama. Je kan niet wachten om een gezin te stichten en alles voor je kinderen te doen. Ook leuk om te weten: als je hartlijn onder je wijsvinger begint, heb jij belachelijk veel geluk in de liefde. Eindigt je hartlijn in een vork, dan ben je genereus, maar laat niet van je profiteren. Nog een kleine waarschuwing: onderbrekingen in je hartlijn kunnen wijzen op een stukgelopen relatie, auch.

Gelukslijn
Gelukslijn

Geen paniek als je op je hand niet meteen je gelukslijn weet te bespeuren, want die is niet bij iedereen goed zichtbaar. Dat betekent absoluut niet dat je ongeluk zal hebben (oef!). Soms gaat het om een reeks kleine lijntjes, en dan doe je er goed aan om structuur in je leven te brengen. Is jouw gelukslijn goed zichtbaar? Wees dan voorbereid op een leven in de spotlights.

Venusheuvel
Venusheuvel

Heb je een nogal geprononceerde venusheuvel? Laat de passionele nachten maar komen. Je bent waarschijnlijk onverzadigbaar. Seks en eten: you love it! Pas alleen op dat je je niet té veel laat gaan. Heb je een normale venusheuvel – eentje die maar een klein beetje boven de rest van je hand uitsteekt – dan loop jij over van liefde en sta jij alitjd klaar voor de mensen rondom je.

Tekst: Barbara De Coninck / Karen De Decker

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.