Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Libelle Lekker/ Pexels

Deze sapjes geven je op een natuurlijke manier meer energie en verlagen je cafeïne-inname.

RECEPTEN: 7 frisse groentesapjes om je dag gezond mee te beginnen

De redactie
Niet alle sapjes zijn gezond. Ongezoet, puur fruitsap bijvoorbeeld bevat veel suiker. Het is dan wel natuurlijke suiker maar de caloriewaarde blijft hetzelfde. Groentesapjes zijn een betere keuze. Ze bevatten minder suiker en minder calorieën. Bovendien krijg je alle voedingsstoffen van de groenten binnen. Dit zijn onze favorieten.

 

 

 

De 6 voordelen van groentesapjes

 

 

    1. Met groentesapjes kan je makkelijk de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten verorberen.

 

    1. Groentesap reinigt en ontgift je lichaam.

 

    1. Deze sapjes geven je op een natuurlijke manier meer energie en verlagen je cafeïne-inname. Lees: so long, Starbucks!

 

    1. Als je niet zo tuk bent op groenten, is dit een goede manier om toch genoeg veggies binnen te krijgen.

 

    1. Groentesapjes zijn een gezonder tussendoortje dan pakweg een cola of snoepreep uit de automaat.

 

    1. Sapjes zuiveren je bloed omdat ze boordevol vitaminen, enzymen en chlorofyl zitten.

 

 

Go green

Misschien vind je het in het begin bizar om groenten te drinken. En de verleiding zal groot zijn om fruit toe te voegen voor een zoete touch. Dit is prima, maar hou de ratio 60 % groenten en 40 % fruit liefst in acht. En minder dan 40 % fruit is nog beter.

Centrifuge of slowjuicer?

Sap maak je met een sapcentrifuge. Centrifuges bestaan in alle maten en prijsklassen. De goedkopere centrifuges werken met een hoge snelheid en duwen het sap heel snel uit de groenten. Een slowjuicer daarentegen onttrekt het sap veel langzamer aan de groenten (of vruchten). Daardoor oxideert jouw sapje minder snel en blijft langer goed in de koelkast.

Sapje van kervel, avocado en chiazaad

Wat heb je nodig? 

– 1 avocado (vruchtvlees)

– limoensap (van 1 limoen)

– handvol koriander (+ extra)

– 1 bosje kervel

– friszure appel (geschild en in stukjes)

– 90 g ananas (verse, in blokjes)

– 2 el chiazaad (+ extra)

Hoe maak je het? 

1. Doe het chiazaad samen 150 ml ijskoud water in een blender en laat 5 minuten wellen.

2. Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix glad.

3. Giet in een glas en werk af met wat extra chiazaad en koriander.

Recept via Libelle Lekker.

Sapje met venkel, selder en kiwi

Wat heb je nodig? 

– selder (in stukjes + 1 hele stengel)

– 1 friszure appel (geschild en in stukjes)

– citroensap (van 1 citroen + 1 schijfje)

– venkel (1/2, in stukjes)

– 1 kiwi (geschild en in stukjes)

– komkommer (1/2, in stukjes)

– 2 cm geraspte gember

Hoe maak je het? 

1. Doe alles in een blender, maar hou de hele stengel selder apart.

2. Mix glad.

3. Giet in een glas en werk af met een schijfjes citroen en de stengel selder.

Recept via Libelle Lekker.

Sapje met rode biet, selder en appel

Wat heb je nodig? 

– 1 rode biet (in blokjes)

– 1 appel (groene)

– 1 cm verse gember (geraspt)

– 1 stengel selder (in blokjes)

– 1/2 banaan (in schijfjes)

– 150 ml wortelsap

Hoe maak je het? 

1. Schil de appel en snij in blokjes. Hou enkele schijfjes apart om af te werken.

2. Mix alle ingrediënten behalve de kiemen tot een romige smoothie.

3. Giet in een glas en werk af met de schijfjes appel en de kiemen.

Recept via Libelle Lekker.

Sapje met spinazie, ananas en kokoswater

Wat heb je nodig? 

– 1/4 ananas

– 200 g spinazie

– 150 ml kokoswater

– 4 stengels citroengras

– 1 banaan

– 1 limoen

– 1 handje gemengde noten (gehakt)

Hoe maak je het? 

1. Schil de ananas en de banaan, doe in een blender met de spinazie, het sap van de limoen en het kokoswater. Mix fijn.

2. Verdeel over 4 glazen, werk af met gehakte nootjes en een stengel citroengras.

Recept via Libelle Lekker.

Sapje met andijvie, ananas en matcha

Wat heb je nodig? 

– andijvie (handvol, fijngesneden)

– komkommer (1/2, in stukjes + extra plakjes)

– 100 ml appelsap

– 4 takjes bladpeterselie

– 100 g ananas (verse, in blokjes, + 1 schijfje)

– matchapoeder (1/2 kl)

Hoe maak je het? 

1. Doe alle ingrediënten in een blender en mix glad.

2. Giet door een zeef en giet daarna in het glas.

3. Werk af met dunne plakjes komkommer en een schijfje ananas.

Recept via Libelle Lekker.

Sapje met komkommer, spinazie en verse kruiden

Wat heb je nodig? 

– komkommer

– 1 handje verse kruiden (dille, dragon, kervel en bieslook)

– 150 ml kokoswater (of ongezoet appelsap)

– 1 handje spinazie

– 1 banaan

Hoe maak je het? 

1. Doe alle ingrediënten in een blender,

2. Voeg er kokoswater aan toe en mix fijn.

3. Serveer meteen.

Recept via Libelle Lekker.

Sapje van broccoli en amandelmelk

Wat heb je nodig? 

– 80 g broccoli (in roosjes)

– 1 friszure appel (geschild en in stukjes + extra plakje)

– 6 muntblaadjes

– 1 el honing

– 1 stengel selder (in stukjes)

– halve banaan

– 120 ml amandelmelk

– kokosschilfers

Hoe maak je het? 

1. Doe alle ingrediënten – behalve de kokosschilfers en een plakje appel – in een blender en mix glad.

2. Giet in een glas en werk af met een plakje appel en de kokosschilfers.

Recept via Libelle Lekker.

Nog meer leesvoer voor ontbijtliefhebbers: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '