Home celebs Om deze hilarische reden veranderde Greta Thunberg zonet haar Twitter-naam in Sharon

Om deze hilarische reden veranderde Greta Thunberg zonet haar Twitter-naam in Sharon

Het fragment ging dan ook meteen viraal!

Greta Thunberg
© Getty

New year, new me, moet Greta Thunberg gedacht hebben. De Zweedse klimaatactiviste veranderde namelijk zonet haar gebruikersnaam op Twitter in Sharon. Niet om onder te duiken, maar wel als reactie op een erg gênant en tegelijkertijd hilarisch voorval op de Britse televisie…

Als er één gezicht het afgelopen jaar niet weg te denken was uit het nieuws dan moet het wel dat van Greta Thunberg geweest zijn. De 17-jarige klimaatactivitiste werd door Time Magazine onlangs uitgeroepen tot Persoon van het Jaar, ontmoette wereldleiders en sprak op verschillende bijeenkomsten met als hoogtepunt de Klimaattop van de Verenigde Naties in New York City. En toch blijken er personen op deze aardbol rond te lopen die nog nooit van het tienermeisje gehoord hebben. Dat werd pijnlijk duidelijk in de Britse televisiequiz ‘Celebrity Mastermind’ op BBC.

Blunder van formaat

De 33-jarige actrice Amanda Henderson kreeg er de volgende vraag voorgeschoteld: ‘Wat is de naam van de Zweedse klimaatactiviste wiens uitspraken gebundeld werden in het boek “Niemand is te klein om het verschil te maken“?’ Geen aartsmoeilijke vraag, zou je denken. En toch gaat Amanda compleet de mist in. Het zweet breekt haar uit en ze flapt er vervolgens dan maar de naam Sharon uit. Het fragment ging gisteren meteen viraal op sociale media en dat liet ook Greta niet onopgemerkt voorbij gaan. Zij besloot dan ook haar gebruikersnaam op Twitter te veranderen in Sharon. Een legendarische zet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Dat Greta alle reacties over haar goed in de gaten houdt, mag wel duidelijk zijn. Zo veranderde ze vorige maand ook al eens haar bio op Twitter nadat Donald Trump een ongelukkige uitspraak over haar had gedaan. De Amerikaanse president omschreef haar in een tweet namelijk als een gelukkig en vrolijk meisje met een rooskleurige toekomst voor zich. Een omschrijving waar Greta niet mee kon lachen. In plaats van in te gaan op de reactie van de president, paste ze haar bio op Twitter aan met de woorden van de president.

Lees ook: