Home Lifestyle Food WEEKENDTIP: gratis taart smullen in Gent dankzij het Restorestje

WEEKENDTIP: gratis taart smullen in Gent dankzij het Restorestje

De Vlaamse doggybag wordt 5 jaar en daarom kan je kan kiezen uit een stuk red velvet, chocolade-, citroen- of vanilletaart.

taart
© gaelle marcel & aneta pawlik via unsplash

Wat is er beter dan taart? Gratis taart natuurlijk! Het Restorestje in Gent, de Vlaamse doggybag, viert zijn vijfde verjaardag en deelt daarom gratis taart uit op de Korenmarkt.

In verschillende steden zoals Gent, Brussel en Kortrijk kan je als je je maaltijd niet volledig opkrijgt, vragen om de overschot mee te krijgen in een handig doosje: het Restorestje, ook wel een doggybag genoemd. Dit fantastische initiatief tegen voedselverspilling in samenwerking met Test-Aankoop bestaat nu vijf jaar in Gent en meer dan 170 restaurants in negenduust doen al mee. Daarom deelt de organisatie morgen, zaterdag 22 februari, gratis taart uit op de Korenmarkt.

Er zijn maar liefst zeventig taarten voorzien, goed voor zo’n zevenhonderd mensen. Je kan kiezen uit vier heerlijke smaken: chocolade, citroen, vanille of red velvet. Alle lekkernijen zijn plantaardig en fair trade, en er zijn zelfs exemplaren voorzien voor wie intolerant is voor gluten.

Onvergetelijke tijd

The place to be voor zoetebekken is morgen, zaterdag 22 februari, om 14u op de Korenmarkt. Wees op tijd, want we hebben zo’n licht vermoeden dat de taartjes vlot naar binnen zullen gaan. Als je er een dagje Gent van maakt, hebben we nog enkele toffe tips om er een onvergetelijke tijd van te maken. Zin om de calorieën van dat stukje taart er terug af te springen? Ga dan zeker naar dit gigantische indoor springkasteel. Of toch meer zin in nóg een stukje taart? Breng dan zeker een bezoekje aan deze adresjes. Daarna op zoek naar een goeie tas koffie? Op deze plekjes word je met een glimlach bediend. Veel plezier!

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.