Home Lifestyle AHA: dit is het goedkoopste skigebied in Frankrijk

AHA: dit is het goedkoopste skigebied in Frankrijk

Inpakken en wegwezen! 

© Unsplash

Een budgetvriendelijke skivakantie in het populaire Frankrijk? Het lijkt een onmogelijke opgave, maar in Thollon-les-Mémises kan het wel degelijk! Het skiresort bevindt zich in het Franse departement Haute-Savoie en werd door Holidu uitgeroepen tot het goedkoopste skigebied van het land. Inpakken en wegwezen!

Skilatten, vakantiehuisje, après-ski, eten… Het is geen geheim dat wintersportvakanties memorabele, maar tegelijkertijd ook verdomd dure vakanties zijn. Een aanzienlijke hap uit je budget dat van station tot station nog eens kan verdubbelen. Om een geplunderde bankrekening te vermijden, raden we je aan skigebieden zoals Val Thorens, Avoriaz en Courchevel alvast van de lijst te schrappen en je te wenden tot minder populaire skigebieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van Thollon-les-Mémises? Het Franse skiresort in Haute-Savoie werd dit jaar dan ook verkozen tot goedkoopste skigebied van Frankrijk. Een prijs die werd uitgereikt door Holidu, een prijsvergelijkingssite voor vakantiehuizen.

Op basis van?

Om die prijs te kunnen uitreiken, heeft de site een berekening gemaakt op basis van de prijs van pakketten en accommodatie. Concreet hield Holidu rekening met de prijs van een skipas per dag en per persoon (in het hoogseizoen) en dit in gebieden met meer dan 50 km aan pistes. Het resultaat? Een dag skiën in Thollon-les-Mémises kost € 41,30. Het tweede goedkoopste skigebied in Frankrijk is Hirmentaz-Les Habères, waar een dag skiën dan weer € 43,60 kost.

Top 5 van de goedkoopste Franse skigebieden

1. Thollon-les-Mémises: € 41,30/dag

View this post on Instagram

On se ferait bien une petite descente ? ? ? @aymeric.a

A post shared by Auvergne-Rhône-Alpes Tourisme (@auvergnerhonealpes.tourisme) on

2. Hirmentaz – Les Habères: € 43,60/dag

3. Arêche-Beaufort: € 47,00/dag

4. Montricher-Albanne: € 47,90/dag

5. Le Sauze: € 49,40/dag

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.