Home Lifestyle 9 handige trucjes om het warm te krijgen tijdens je skivakantie

9 handige trucjes om het warm te krijgen tijdens je skivakantie

2. Heb je echt last van verkleumde vingers of wintertenen zo hoog in de bergen? Koop dan hand- en voetwarmers. Dat zijn kleine zakjes die tot zes uur lang warmte uitstralen.

skivakantie
© holly mandarich & jason blackeye via unsplash

Een rode piste naar beneden zoeven op je latten of bord, sneeuwballen gooien en dat mooie witte berglandschap rondom jou aanschouwen. Een skivakantie is za-lig! Maar af en toe ook verdomd koud. Daarom hebben we 9 handige tips zodat je het lekker warm krijgt.

Als je je vijfde Jägermeister naar binnen kapt tijdens de après-ski op skireis heb je al lang niet meer door dat je eigenlijk bij -15 graden staat rond te dansen in de sneeuw. Overdag is het natuurlijk niet zo’n goed idee om veel alcohol te nuttigen als je nog enkele rode, en misschien zelfs hier en daar een zwarte, pistes naar beneden moet skiën of snowboarden. Wil je het toch lekker warm hebben terwijl je geniet van dat prachtige witte landschap rondom jou? Wij hebben enkele handige trucjes!

1. Draag extra handschoenen

Als je aan het sporten bent, krijg je het natuurlijk niet zo rap koud. Het is pas als je even moet wachten of op de skilift zit dat je die snijdende wind voelt. Vooral onze handen hebben het snel koud. Trek daarom onder je dikke skiwanten nog een extra paar dunne binnenhandschoenen aan.

2. Gebruik hand- en voetwarmers

Heb je echt last van verkleumde vingers of wintertenen zo hoog in de bergen? Koop dan hand- en voetwarmers. Dat zijn kleine zakjes die tot zes uur lang warmte uitstralen. Het enige wat je moet doen, is een paar keer schudden met het zakje en door het contact met de lucht wordt het verwarmingsproces geactiveerd. Steek ze onder je sokken, in je handschoenen, in je binnenzak of broekzakken.

3. Draag panty’s

Echte skiërs zweren bij thermisch ondergoed. Vind je dat dit een brug te ver gaat? Draag dan gewoon een dikke panty onder je skibroek. Het heeft ongeveer hetzelfde effect en het extra laagje houdt je benen en billen lekker warm.

4. Trek laagjes aan

Hoe meer laagjes, hoe beter of warmer. Zorg er natuurlijk voor dat je je nog soepel kan bewegen op je latten of board. Trek een eerste thermische laag aan, doe daarover een isolerende laag aan zoals een fleece of donzen trui en sluit af met je water- en winddichte winterjas.

5. Kies een goed passende skibril

Hou die mooie zonnebril voor als je in je strandstoel luiert ergens op een exotische locatie komende zomer. Tijdens het skiën kies je beter voor een goed aansluitende skibril. Die bedekt een groot deel van je gezicht en laat geen koude wind door.

6. Train vooraf

Voorbereiding is key. Bij alles, dus ook bij wintersport. Als het koud is, verbruikt je lichaam meer energie omdat het harder moet werken om warm te blijven en gaan je spieren sneller verkrampen en stijf aanvoelen. Als je goed getraind op de latten verschijnt, dan gaat je lichaam daar een pak beter tegen kunnen.

7. Grijp terug naar een bivakmuts

Heel wat lichaamswarmte verdwijnt via je hoofd. We moeten je (hopelijk) niet meer zeggen dat je sowieso best een helm draagt tijdens het skiën/snowboarden. Wel, draag daar een bivakmuts onder die je hoofd én je nek nog eens extra beschermt tegen de koude.

8. Smeer vaseline

Je hebt al een skibril, een helm en een bivakmuts aan. Zijn er toch nog delen van je gezicht die niet bedekt zijn door een zacht laagje kleding? Smeer die dan in met vaseline. Dat houdt de warmte vast en beschermt je huid.

9. Drink water

In tegenstelling tot de zomer waar we door de snikhete temperaturen ieder half uur een glas water drinken, hebben we in extreme koude niet echt een dorstgevoel. Toch is het belangrijk dat je even veel blijft drinken en je lichaam goed hydrateert. Zo krijg je energie en dat heb je net nodig om lekker warm te blijven.

Lees ook: