Home FASHION & BEAUTY Beauty 5 tips om je haar gezond te houden op de skipiste

5 tips om je haar gezond te houden op de skipiste

Voorkom pluizig haar en gespleten puntjes.

Tijdens het skiën zit je haar de hele dag lang onder je muts, maar dat wil niet zeggen dat het beschermd is tegen de koude en droge lucht. Vermijd een coupe misérable in de après-skibar en volg deze tips om je haar mooi en gezond te houden tijdens je skivakantie.

1. Damage control

Pas je haarverzorging aan in de winter en wacht er niet mee tot je al op skivakantie bent. De hele winter lang is de lucht kouder en droger en dat resulteert in droge, weerbarstige lokken. Schakel over op een milde, voedende shampoo die je haar niet extra uitdroogt. Heb je erg pluizig haar, dan kan een anti-frizz-shampoo nog meer soelaas bieden.

Coconut Oil-Based Shampoo – € 15 – Gorgias, bloomsandblossoms.eu.

2. Vlechtwerk

Heb je lang haar, dan is dat natuurlijk niet zo makkelijk weg te stoppen onder een muts. Om je haar toch goed samen te houden en te voorkomen dat het in de war raakt doorheen de dag, kan je het in een vlecht leggen. Om optimaal te beschermen kan je die vlecht ook in je jas stoppen.

3. Hydratatie

Voor je je haar opsteekt, invlecht of een muts of helm opzet kan je nog een extra beschermlaagje aanbrengen met haarolie of crème. Breng het verzorgend product aan op de lengtes van je haar, het legt een film rond je lokken en zorgt ervoor dat ze hun vocht beter vasthouden en minder snel uitdrogen.

Aqua-Seal – hydrateert droge lokken en legt een waterdicht laagje op je haar – € 24,20 – Kérastase, kerastase.be.

4. Zonnecrème voor je haar

Blijft een deel van je haar toch blootgesteld aan de buitenlucht, vergeet het dan zeker niet te beschermen tegen de zon. UV-stralen kunnen je haar verzwakken en beschadigen, net zoals ze dat met je huid doen. Was je haar met een shampoo die een UV-filter bevat of neem een UV-beschermende spray mee op de piste.

Solar Sublime UV Filter Spray – € 18,20 – L’Oréal Professionnel, lorealprofessionnel.be.

5. Meeneemmasker

Breng ‘s avonds een verzorgend haarmasker aan en laat ruime tijd inwerken terwijl je spieren ontspannen in een heerlijk bad. Zo heb je je wellnessmoment gehad – ‘t is vakantie hè – en ligt er een beschermlaagje op je haar voor de volgende dagen. Nee, je hoeft die grote pot niet mee te zeulen. En bestaan tegenwoordig ook compacte haarmaskers in handige doseerverpakkingen.

Ultimate Repair Weekly Therapy – € 2,99 – Gliss Kur, bij de drogist en in de supermarkt.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.