Home Lifestyle 5 kleine gewoontes die zorgen voor een betere hygiëne in huis

5 kleine gewoontes die zorgen voor een betere hygiëne in huis

Maak jij je soms ook nog schuldig aan nummer 4?

wasmand
© Andy Fitzsimon via Unsplash

Ons huis heeft er de afgelopen weken wellicht nog nooit zo proper uitgezien. We hebben nu iets meer tijd om niet alleen meer, maar ook om grondiger te kuisen. Toch zijn er nog een aantal kleine gewoontes die je nu moet oppikken om voor extra hygiëne in huis te zorgen.

1. Doe steeds je schoenen uit

Verschillende onderzoeken toonden reeds aan dat bacteriën door middel van je schoenen verspreid worden over de rest van je woning. Maak er dus een gewoonte van om je sneakers meteen uit te doen als je binnenkomt. Vaak doen we dit al, maar het komt nog meer voor dan je denkt. Als we bijvoorbeeld om boodschappen gingen, dragen we deze vaak eerst tot in de keuken om deze vervolgens uit te pakken. En zo zijn we meteen al in verschillende kamers geweest zonder dat we het eigenlijk door hadden. Heb jij het hier toch moeilijk mee? Leg dan een paar comfy slippers aan de voordeur en maak er op deze manier een gewoonte van.

2. Doe de toiletbril dicht voor je doorspoelt

Erger jij je er ook aan dat je lief nooit de bril van het toilet naar beneden doet? Hier is je kans om hem voor eens en altijd te overtuigen. Als je doorspoelt, komt er namelijk een aerosol (een mengsel van stofdeeltjes en vloeistofdruppels) vrij. Wanneer je toiletbril niet naar beneden is, worden deze deeltjes in de lucht gekatapulteerd en landen ze op nabijgelegen oppervlakten die je wellicht nadien nog aanraakt.

3. Droog niet meteen alles af na het ontsmetten

Wanneer je aan het poetsen bent, ontsmet je vaak regelmatig bepaalde plaatsen in huis. Denk bijvoorbeeld maar aan je keukeneiland. Nadien gaan we er vaak meteen met een droge doek over, maar hier kan je beter eventjes mee wachten. Het product dat je gebruikt heeft meestal wel wat tijd nodig om bacteriën te vernietigen. Ook als je andere objecten zoals deurklinken of afstandsbedieningen een keertje grondig wil desinfecteren, wacht je beter even vooraleer je ze droog wrijft.

4. Neem je gsm niet mee in je badkamer

Vaak lijkt het alsof onze smartphone vastgelijmd zit aan onze vingers en we nemen hem dan ook overal mee naartoe. Aangezien we onze telefoon gewoonlijk niet ontsmetten, neem je hem dan ook beter niet mee naar de badkamer of naar het toilet. Hoe verleidelijk het ook mag zijn…

5. Reinig je herbruikbare tassen

Heel wat mensen doen het niet, maar eigenlijk is het een must om je herbruikbare tassen regelmatig te reinigen. Zeker als je ermee gaat winkelen en je ze terwijl in je winkelkarretje legt. Zo verzamelen ze heel wat bacteriën die ze op hun beurt nog eens een keertje gaan verspreiden als je na het shoppen je tassen op je keukeneiland of –tafel zet.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.