Home Lifestyle Drie genomineerden in ‘Big Brother’: controversiële Jerrel staat tegenover kookteam Nick en...

Drie genomineerden in ‘Big Brother’: controversiële Jerrel staat tegenover kookteam Nick en Michel

Jill kreeg evenveel nominaties als Nick en Jerrel, maar huismeester Zoey koos ervoor om haar te redden.

genomineerden Big Brother
© Play4

Het ‘Big Brother’-huis is opnieuw in twee kampen verdeeld en dat blijkt duidelijk uit de nominaties. In het ene kamp is nieuwkomer Jerrel genomineerd, het andere kamp ziet de namen van hun geliefde mannen Nick en Michel op het bord staan. De kijker mag nu één stem uitbrengen voor wie in het huis mag blijven.

Nadat Nederlanders Nathalie, Jowi en Daniëlle uit het spel stapten, was er een week lang eenheid in het ‘Big Brother’-huis. Maar die is nu verleden tijd. Er zijn opnieuw twee kampen die samen stemmen.

Fab 5 vs. team Thomas

Aan de ene kant heb je de groep die door de fans the Fab 5 genoemd wordt: Liese, Naomi, Nick, Michel en Julie. Zij besloten Jerrel en Jill te nomineren, omdat ze geloven dat Jill sterk genoeg staat bij de kijker om de controversiële nieuwkomer naar huis te wippen. Vooral Nick en Michel willen hem niet meer in het huis, na verschillende steken onder water en harde aanvaringen.

Vlaming Thomas verloor met de drie Nederlanders die weggingen zijn bondgenoten, maar wist een nieuw team samen te stellen met Jill, nieuwkomers Matt en Jerrel en “overloper” Zoey. Die laatste vormde aanvankelijk een trio met Naomi en Liese en beloofde nooit op hen te stemmen, maar wisselde na het vertrek van Jowi om onduidelijke reden van kamp. Deze vijf bewoners stemden samen op Nick en Michel.

Nieuwkomer Mike was het grote vraagteken bij de nominaties. De man lijkt een stiekem spel te spelen en spendeert veel tijd bij beide groepen. Kijkers van de livestream merken bovendien op dat hij mensen naar de mond praat: bij team Thomas laat hij vermoeden dat hij met hen meestemt, in de aanwezigheid van Nick en Naomi praat hij met hen mee. Uiteindelijk heeft Mike min of meer zijn eigen ding gedaan: hij stemde op Michel, zoals team Thomas, maar besloot Nick niet te nomineren. Hij gaf een nominatie aan Liese, wat een verloren stem is.

Zoey beslist

Michel kreeg zes stemmen en is dus genomineerd. Voor de tweede genomineerde was er een gelijkstand tussen Jerrel, Nick en Jill. In dat geval beslist de huismeester en dat is deze week Zoey. Zij kon een van de drie redden. Na lang twijfelen tussen Jerrel en Jill, ging ze voor die laatste.

© Play4

Als je Twitter mag geloven, maakt Jerrel weinig kans om te winnen tegen de populaire boys. Maar schijn kan bedriegen. Bovendien speelt het in het nadeel van de twee mannen dat de kijker moet stemmen op wie ín het huis mag blijven, en slechts een keer kan stemmen. Daarom moeten de stemmen van de fans van de Fab 5 verdeeld worden tussen Nick en Michel, terwijl fans van het andere kamp allemaal op Jerrel kunnen stemmen. Het wordt dus nog spannend in de liveshow vanavond!

Lees ook: