Home Lifestyle ‘Game of Thrones’ ging vannacht met maar liefst 12 Emmy’s lopen en...

‘Game of Thrones’ ging vannacht met maar liefst 12 Emmy’s lopen en daar was niet iedereen tevreden mee

De HBO-serie werd in totaal 32 (!) keer genomineerd.

© Getty

Vannacht werden er weer heel wat prijzen uitgereikt tijdens de Emmy Awards in Los Angeles. De grote winnaar van de avond? Het achtste seizoen van de HBO-serie ‘Game of Thrones’. De serie ontving maar liefst 12 Emmy’s en versloeg zo met gemak de publieksfavoriet: de populaire Britse dramaserie ‘Killing Eve’.

Hoewel we wel ergens zagen aankomen dat ‘GoT’ met de gouden medaille zou gaan lopen, was niet iedereen daar even enthousiast over. De serie werd in totaal 32 (!) keer genomineerd en sleepte de Emmy voor ‘beste dramareeks’ in de wacht. Het is die Emmy die vannacht voor heel wat oproer zorgde, want niemand had zien aankomen dat ‘Game of Thrones’ die prijs ook echt zou winnen, omdat het achtste seizoen volgens vele fans geen hoogvlieger was op het vlak van drama. Zowat iedereen vond dat de serie ‘Killing Eve’ recht had op de Emmy.

Tyrion

Het was voor de cast van de HBO-serie hoogstwaarschijnlijk de laatste keer zijn dat ze met z’n allen op de rode loper stonden, want het allerlaatste seizoen van ‘Game of Thrones’ werd dit jaar uitgezonden. Slechts één acteur mocht een prijs mee naar huis nemen: Peter Dinklage, beter bekend al Tyrion, won de Emmy voor ‘beste mannelijke bijrol’. Hij won die Emmy al vier keer.

Ook de populaire drameserie ‘Chernobyl’ ging met heel wat Emmy’s lopen: in totaal mochten ze er tien in ontvangst nemen, waaronder die voor ‘beste gelimiteerde serie’. De BBC-serie ‘Fleabag’ ging met zes prijzen naar huis. Actrice Jodie Comer won een Emmy voor haar hoofdrol in de dramaserie ‘Killing Eve’. In diezelfde categorie won Billy Porter de Emmy voor ‘beste mannelijke hoofdrol’ in ‘Pose’.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.