Home Lifestyle COOL: je kan nu overnachten in Highclere Castle, het kasteel uit ‘Downton...

COOL: je kan nu overnachten in Highclere Castle, het kasteel uit ‘Downton Abbey’

Gasten mogen niet alleen aperitieven en dineren met de eigenaars, maar krijgen ook een butler ter beschikking.

© PHOTO NEWS

Altijd al willen proeven van het adellijke leven à la de familie Crawley uit ‘Downton Abbey‘? Dan zou Airbnb je droom weleens kunnen waarmaken. Je kan nu namelijk logeren in Highclere Castle, het kasteel uit de Britse fictiereeks.

Graaf en gravin Carnarvon, eigenaars en bewoners van Highclere Castle, stellen voor één nacht hun kasteel in het Britse Hampshire open voor het grote publiek. Dat doen ze om de release van de ‘Dowton Abbey‘-film te vieren die vanaf volgende week woensdag in de bioscoop speelt.

Voor £ 150 (omgerekend zo’n € 170) mogen twee mensen de nacht van 26 op 27 november in het fotogenieke kasteel verblijven. Ze mogen daarbij helemaal zelf kiezen in welke van de 300 (!) kamers ze logeren en zullen ‘als royalty worden behandeld’, schrijft de Britse krant The Guardian.

You rang, ma’am?

Zo mag het koppel niet alleen aperitieven én dineren met de eigenaars, maar krijgt het ook een butler ter beschikking. Tijdens het verblijf zullen de graaf en gravin hun bezoekers onderdompelen in de rijke geschiedenis van hun riante woonst en hen verblijden met een uitgebreide rondleiding.

Boeken kan vanaf 1 oktober, maar kandidaten worden verwacht reeds goede recensies op Airbnb te hebben verzameld én moeten kunnen aantonen dat ze ‘gepassioneerd zijn door “Downton Abbey”‘, staat er op het platform te lezen. Voldoe jij aan deze beschrijving? Je kans wagen kan hier.

Nog meer artikels voor zij die kamper met #wanderlust: