Home Lifestyle Food Bye bye, gin-tonic: 9 gezonde fruitcombinaties om jouw water te pimpen

Bye bye, gin-tonic: 9 gezonde fruitcombinaties om jouw water te pimpen

© Getty

Een glas water dat minstens even lekker is als een gin-tonic? Yes please! Water hoeft niet per se smaakloos te zijn en met een beetje creativiteit tover jij je eigen gezonde cocktail op basis van water en fruit op tafel. Met deze 9 combinaties kan jij de temptation zonder moeite – en kater – aangaan.

Je favoriete fruit in stukjes en een fles (kraantjes)water, meer heb je in principe niet nodig om je eigen alcoholvrije cocktail te maken. Na het maken van de infusie laat je het fruit enkele uurtjes inwerken et voilà, je kan genieten van een cocktail en vitamineshot vanjewelste. Wij geven je alvast wat inspiratie.

Citroen en komkommer

Water met een schijfje citroen is de ideale dorstlesser na een stevige work-out, maar heb je al eens geprobeerd om een schijfje komkommer aan je citroenwater toe te voegen? De groente verdoezelt de zure citroen en geeft het water een verrassende touch.

Sinaasappel en bosbessen

Om deze gouden infusie helemaal cocktailproof te maken, kan je de combinatie een nachtje in de koelkast laten rusten. Zo komen de smaken helemaal tot hun recht.

Aardbeien, munt, komkommer en limoen

De zoete aardbeien maken deze infusie geschikt voor elke sugar babe! Tip: maak ijsblokjes van de aardbeien om het geheel summer– en Instagramproof te maken.

Basilicum, aardbeien en citroen

Dat aardbeien in combinatie met basilicum een echte delicatesse kunnen zijn, is al lang geen geheim meer. De cocktail werkt perfect tegen de dorst tijdens het sporten, maar is minstens even lekker op een terrasje.

Framboos, rozenblaadjes en vanille

Deze zoete én gezonde combinatie helpt je om je gin-tonic in no time te vergeten.

Kokoswater en ananas

‘If you like piña colada’ dan moet je zeker eens experimenteren met dit gezonde broertje van de cocktail. Het is het proberen meer dan waard!

Kiwi, passievrucht en ananas

Eentje om helemaal weg te dromen bij je volgende exotische vakantie.

Bosbessen en lavendel

Geloof het of niet, maar lavendel kan je eten! Het aroma van de paarse bloemen is heerlijk in combinatie met bosbessen.

Munt en watermeloen

Wat ons betreft is dit de ultieme dorstlesser voor op hete zomeravonden. Tip: de liefhebbers van bubbels kunnen deze cocktail ook perfect met bruiswater maken.

Meer drankjes:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.