Home Lifestyle Deze foute kerstcadeaus worden het vaakst doorverkocht

Deze foute kerstcadeaus worden het vaakst doorverkocht

De eerste kerstcadeaus staan ondertussen al op tweedehandssites te prijken, hoewel meer dan 1 op 3 doorverkopen not done vindt.

kerstcadeau doorverkocht
© Unsplash

Uit een onderzoek van 2ehands.be, Troc.com, De Kringloopwinkel en Cash Converters blijkt dat vorig jaar maar liefst 16,5% een ‘fout’ kerstcadeau kreeg. Ook dit jaar ontsnapten velen er niet aan. De eerste cadeaus stonden maandagavond om 20u – letterlijk tussen de cava en de kroketten – al online!

Troc.com, 2dehands.be, De Kringloopwinkel en Cash Converters deden een onderzoek over kerstcadeaus en het doorverkopen ervan bij 2.000 respondenten. Daaruit blijkt dat meer dan een achtste vorig jaar een cadeau kreeg dat ze niet wilden, maar ook dat 37,8% het nog altijd niet oké vindt om dat foute geschenk door te verkopen. 22,3% is bang dat de gever zich beledigd zou voelen en 13% schenkt de cadeaus liever weg.

Geen deco of bonnen

Een vegetarisch kookboek, een fitnesstoestel, een letterbord, een skijas: de foute kerstcadeaus die je momenteel op 2dehands.be vindt, passen bijna perfect in de lijst van vaakst doorverkochte cadeaus die uit het onderzoek kwam. Decoratie (22,3%) wordt het vaakst verkocht, gevolgd door cadeaubonnen (19,5%). Kleding (19,4%), parfum en cosmetica (16%) en boeken en strips (11,5%) moeten er eveneens vaak aan geloven. Een kledingstuk een maatje te groot gekocht, parfum voor iemand die geen parfum draagt of een boek dat hij of zij al heeft: de redenen zijn legio.

Om op een positieve noot te eindigen: 83,5% van de ondervraagden die in 2017 cadeaus kregen waren tevreden met alles wat ze kregen. Doen we (grotendeels) goed! En voor diegenen die nog een nieuwsjaarscadeautje zoeken, zijn al die foute cadeaus op tweedehandssites en in kringloopwinkels natuurlijk heel handig.

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.