Home Lifestyle Food VeggieChallenge – Dag 1: lauwe pompoensalade met linzen

VeggieChallenge – Dag 1: lauwe pompoensalade met linzen

Wij voorzien je in maart dagelijks van een heerlijk vegetarisch recept.

Libelle Lekker

EVA vzw daagt je vanaf 1 maart voor de tweede keer uit om meer plantaardig te eten met de VeggieChallenge. Het is niet alleen goed voor de dieren, maar ook voor je gezondheid en voor het milieu. Én het is gewoon superlekker! Kan je wel wat inspiratie gebruiken om telkens iets heerlijk op je bord te toveren? Wij voorzien je elke dag van een recept zonder vlees en vis. Recept van de dag: lauwe pompoensalade met linzen.

Lijkt dertig dagen lang als flexitariër, vegetariër of veganist leven je onmogelijk? Niet met deze recepten! Ze zijn lekker, én simpel klaar te maken. Zo doorsta je de VeggieChallenge met glans.

PS om het toegankelijk te houden, hebben we zorgvuldig veggie en vegan recepten geselecteerd die geen vis en vlees bevatten, maar eventueel wel kaas (met dierlijk stremsel) bijvoorbeeld. Wie helemaal vegetarisch wil eten, moet ook letten op instinkers zoals gelatine en dierlijk stremsel, en dus ook bepaalde kazen van het menu schrappen. Wie veganistisch wil eten, moet alle dierlijke producten van het menu schrappen. Meer info hierover vind je hier.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 600 g pompoen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 granaatappel (enkel de pitten)
  • 4 el koriander (gehakt)
  • 3 el rozemarijn
  • 125 g natuuryoghurt
  • 125 g linzen
  • 1 kl komijnpoeder
  • 0,5 kl kaneelpoeder
  • olijfolie
  • peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de pompoen en snij ‘m in stukken. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Rooster 30 minuten in de oven.
  2. Bereid de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de ui en de knoflook.
  3. Verwarm een beetje olijfolie in een pan. Fruit de ui, en knoflook glazig. Voeg de rozijnen, de linzen, de komijn en de kaneel toe. Laat even stoven, voeg eventueel een scheutje water toe.
  4. Haal van het vuur en roer de verse kruiden onder. Serveer met yoghurt, een beetje olijfolie en de granaatappelpitten.
Bron: Libelle Lekker

Vanaf morgen bij je Flair:

Lees ook: